ABD'de polis şiddeti protestosundaki olaylar

ABD'de polis şiddeti protestosundaki olaylar

Milwaukee'de siyahi gencin polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan olayların kısmen yatıştığı bildirildi

NEW YORK (AA) - ABD'nin Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee kentinde siyahi Sylville Smith’in polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan olayların, çatışmalara sahne olan iki gecenin ardından yatıştığı kaydedildi.

Milwaukee polisinden yapılan açıklamada, gençlere yönelik uygulanan gece sokağa çıkma yasağının olayların yatışmasında önemli rol oynadığı ve bu uygulamanın gerek görüldüğü sürece devam edeceği bildirildi.

Polis, olayların kısmen yatıştığı dün gece 10 kişinin gözaltına alındığını ancak dükkan ve araçlara yönelik saldırı yaşanmadığını duyurdu.

Milwaukee Police Şefi Ed Flynn, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayların tamamen sona ermesi için toplum önderlerinin inisiyatif almasını ve tansiyonu düşürmeye yardımcı olmalarını istedi.

Önceki gece 4'ü polis 5 kişi yaralanmış, üç ekip aracı ile bir dükkan tahrip edilmişti.

Öte yandan Wisconsin'in Cumhuriyetçi Valisi Scott Walker, Demokrat Parti Başkan Adayı Hillary Clinton'ı Milwaukee'deki olayları kışkırtmakla suçladı. Clinton, Milwaukee'de polis ve halk arasındaki güvenin tesis edilmesi için alınması gereken önlemler olduğunu söylemişti.

Milwaukee’de, cumartesi akşamı 23 yaşındaki Sylville Smith’in öldürülmesi üzerine geniş çaplı protestolar meydana gelmişti. Amerika gündemine oturan olaylar sırasında biri akaryakıt istasyonu olmak üzere toplam 6 iş yeri öfkeli kalabalık tarafından ateşe verilmiş, çıkan yangına müdahale etmek isteyen polis ve itfaiye ekiplerinin üzerine ateş açılmış, bazı gazeteciler de saldırıya uğramıştı.

Polis, olay sırasında Sylville Smith'in elinde silah olduğunu, Smith'i öldüren polis memurunun da siyahi olduğunu duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :