ABD'de FETÖ okulları mercek altında...

ABD'de FETÖ okulları mercek altında...

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Göçmenlik Çalışma Merkezi, ülkede bulunan ve sayıları 54’e ulaşan eğitim kalitesinden yoksun sadece F1 (öğrenci vizesi) dağıtmak için var olan üniversiteleri açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Göçmenlik Çalışma Merkezi, ülkede bulunan ve sayıları 54’e ulaşan eğitim kalitesinden yoksun sadece F1 (öğrenci vizesi) dağıtmak için var olan üniversiteleri açıkladı. Listede Fetullahçı Terör Örgütü’nün 2 üniversitesi de var.

Forum USA'nın haberine göre; Göçmenlik Çalışma Merkezi, raporunda bu üniversitelerin eğitimi adı altında, sadece öğrencilerine vize sağlayıp onların ülkede kalıp statülerini korumasını sağladığına dikkat çekiyor.

İNCELEME ALTINA ALINDILAR
ABD Eğitim Bakanlığı tarafından da inceleme altına alınan okulların akreditasyonları da tehlikede. ABD’de üniversiteler belirli akreditasyon kurumları tarafından onaylı olup uluslararası öğrenci kabul ediyor ve okullar ‘üniversite’ statülerini akreditasyon kurumları tarafından denetimler sonrasında kazanıyor. Sürekli denetlenen eğitim kurumlarının her şeyi incelendikten sonra devlet tarafından onaylanıyor.

54 TABELA ÜNİVERSİTE ARASINDA FETÖ’NÜN İKİ ÜNİVERSİTESİ DE BULUNUYOR
Bu üniversitelerden ilki ABD’deki FETÖ’cülerin yoğun yaşadığı Teksas’ın Houston şehrinde bulunan North American Üniversitesi. Diğeri ise yine FETÖ’cülerin aktif olduğu başkent Washington yakınlarındaki Virginia eyaletinde yer alıyor. Eyaletin Fairfax şehrinde bulunan Virginia International Üniversitesi’de Göçmenlik Çalışma Merkezi tarafından gösterilen tabela üniversiteleri arasında yer aldı.

FİRARİ ŞERİF ALİ TEKALAN FETÖ’NÜN TEKSAS’TAKİ ÜNİVERSİTESİNDE REKTÖR
Türkiye’de kapatılan Fatih Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Şerif Ali Tekalan şu anda Texas’taki North American Üniversitesi’nin rektörü olarak görev yapıyor. Hakkında tutuklama kararı olan Şerif Ali Tekalan firar eden ilk FETÖ’cülerden biri. Şerif Ali Tekalan, Gülen’den sonra örgütün başına geçecek isimlerden biri olarak görülüyor.

Fatih Üniversitesi’nin rektörü olan Tekalan örgütün en kritik operasyonlarında parmağı olan bir isim. Şerif Ali Tekalan “FETÖ çatı davası”, “KPSS sorularının sızdırılması” ve “Futbolda şikede kumpas” gibi davalarda sanık konumunda. Hakkında yakalama kararları bulunan Şerif Ali Tekalan önce Avrupa’ya ardından da ABD’ye kaçtı. Tekalan, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından “aranan teröristler” listesinde 300 bin TL’ye kadar ödül belirlenen gri kategoride yer alıyor.

Göçmenlik Çalışma Merkezi’nin hazırladığı raporda, North American Üniversitesi 2017 yılında 1 kampüsü ve 660 öğrenciyi barındırdığı bilgisi yer aldı. Ancak 2019 yılı itibariyle öğrenci sayısı yarı yarıya düşen FETÖ’nün tabela üniversitesinin şuanda 340 öğrencisi ve 48 çalışanı bulunuyor.

FETÖ’nün Beyaz Saray imamı olarak tanınan Faruk Taban North American Üniversitesi’nin Dekanı ve Akademik İlişkiler Rektör Yardımcısı. Washington merkezli TAA (Turkic American Alliance) Başkanı da olan Faruk Taban örgütün insan ilişkileri ve organizasyon ayağını temsil ediyor.

ÜNİVERSİTELERİN AKREDİTASYONLARI DA YOK!
Ayrıca kampüsün yeni adrese taşındığı ve artık Accrediting Council for Independent Colleges and Schools yani Bağımsız Kolejler ve Okullar Akreditasyon Konseyi (ACICS) tarafından akreditasyonu olmadığı ve ABD İç Güvelik Bakanlığı’nın da bu durumdan haberdar olduğu notların arasında. Ayrıca tabela üniversitelerin FETÖ ile bağı olduğu da Göçmenlik Çalışma Merkezi tarafından açıklandı.

FETÖ’ye ait Virgina’nın Fairfax şehrinde bulunan Virginia International Üniversitesi’nde de casusluktan aranan, FETÖ’nün propaganda imamı Emre Uslu ders veriyor. Uslu, örgütün önemli finansörlerinden eski Bursa İl İmamı İsa Saraç’ın başkanı olduğu Fairfax’teki Virginia International Üniversitesi’nde.

Virginia Uluslararası Üniversitesi’nin (VIU) rektörü ve kurucusu da yine FETÖ üyelerinden İsa Saraç. Saraç 1990 yılından itibaren Sızıntı dergisinin İngilizce benzeri olan, Fountain dergisini uzun süre İngiltere’de çıkaran isim.

FETÖ’NÜN ‘TABELA’ ÜNİVERSİTELERİNDEKİ ÖĞRENCİ SAYILARI DÜŞÜŞTE
Göçmenlik Çalışma Merkezi’nin hazırladığı rapora göre Virginia International Üniversitesi’nin 2017 yılındaki öğrenci sayısı 1.876 iken bu sayı 2019’da 632’ye kadar geriledi. 169 çalışanın olduğu bilgisi yer alan raporda Virginia’daki FETÖ üniversitesinin akreditasyonunu kaybetmek üzere olduğu notu da yer alıyor.