ABD'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

ABD'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Resepsiyona BM Genel Sekreteri Ban da katıldı

NEW YORK (AA) - Türkiye'nin New York Başkonsolosluğunda Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu verildi.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Başkonsolos Ertan Yalçın'ın Başkonsoloslukta Cumhuriyet'in 93. kuruluş yıl dönümünde verdiği resepsiyona BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da katıldı.

Sinirlioğlu, Yalçın ve Ban'ın eşlerinin yanı sıra çok sayıda ülkenin BM daimi temsilcisi, Türk iş adamı Ahmet Ertegün'ün eşi Mica Ertegün, BM Daimi Temsilci Yardımcısı Güven Begeç ve BM Daimi Temsilciliği Askeri Danışmanı Kurmay Albay Metin Adıyaman da resepsiyona katılan konuklar arasındaydı.

- "Ortak varlığımız Cumhuriyet"

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan resepsiyonda konuşan New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanları ve şehitlerini "şükran ve rahmetle" andı.

Yalçın, "Cumhuriyetimizin, ortak varlığımız olduğu bilinciyle 15 Temmuz 2016 tarihinde, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi hedef alan hain darbe girişimi, milletimizin birlik içinde kenetlenmesiyle bertaraf edilmiştir. Bu vesileyle 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi ve gazilerimizi de saygıyla anıyorum." dedi.

Başkonsolos Yalçın daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle gönderdiği mesajı okudu.

Türkiye'nin yeni BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu da resepsiyonda yaptığı konuşmada, başta BM Genel Sekreteri Ban ve eşi olmak üzere gecenin tüm katılımcılarına teşekkür etti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :