ABD Savunma Bakanı Mattis İsrailli mevkidaşı ile görüştü

ABD Savunma Bakanı Mattis İsrailli mevkidaşı ile görüştü

Pentagon'un açıklamasından:- "Bakan Lieberman, Başkan Trump ile Başbakan Netanyahu'nun görüşmelerini takiben bölgedeki sorunlar ve fırsatlar konusunda görüşlerini paylaştı. İki taraf da ABD İsrail savunma iş birliğine olan bağlılıkları ve ABD'nin şimdi ve

WASHINGTON (AA) - ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ile görüştü.

Görüşme sonrası ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada, iki bakanın ABD-İsrail savunma ilişkilerini ele aldığı bildirildi.

Lieberman'ın savunma bakanı olduktan sonra Washington'a yaptığı ilk ziyaret olduğu hatırlatılan açıklamada, Mattis'in mevkidaşına ABD'nin "İsrail'in güvenliği ve nitelikli askeri vaatlerine bağlığını" yinelediği duyuruldu.

Açıklamada, "Bakan Lieberman, Başkan Trump ile Başbakan Netanyahu'nun görüşmelerini takiben bölgedeki sorunlar ve fırsatlar konusunda görüşlerini paylaştı. İki taraf da ABD İsrail savunma iş birliğine olan bağlılıkları ve ABD'nin şimdi ve gelecekte İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığı konusunda mutabık kaldılar." ifadelerine yer verildi.

- İsrailli bakan, Başkan Yardımcısı Pence ile de görüştü

Lieberman, daha sonra ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Beyaz Saray'da bir görüşme yaptı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, görüşmede bölgedeki durum ile Suriye krizinin ele alındığı ve iki ülke arasındaki güvenlik ilişkileri konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu bilgisi paylaşıldı.

Pence ve Lieberman'ın, İran ve bu ülkenin desteklediği grupların İsrail'e tehdit oluşturduğuna değinilen açıklamada, bu konuda ABD ile İsrail'in ortak tehditlerle mücadele edeceği konusunda mutabık kaldığı ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :