ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Viyana’da

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Viyana’da

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, hidroflorokarbon salımının aşamalı düşürülmesinin önemli bir adım olduğunu söyledi

VİYANA (AA) - ABD Dışişleri Bakanı Kerry, hidroflorokarbon salımının aşamalı düşürülmesinin önemli bir adım olduğunu belirterek, “Boşa harcayacak zamanımız yok.” dedi.

Kerry, İklim ve Temiz Hava Koalisyonu tarafından Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, küresel ısınmaya neden olan hidroklorkarbonların azaltılması amacıyla yürütülen toplantıların başarılı olacağını umduğunu söyledi.

Hidroflorokarbon salımının aşamalı düşürülmesinin önemli bir adım olduğunu kaydeden Kerry, “Boşa harcayacak zamanımız yok.” ifadesini kullandı.

Küresel ısınmanın çok hızlı bir şekilde gerçekleştiğini ve hep birlikte hareket etmeye ihtiyaç olduğunu ifade eden Kerry, hiçbir ülkenin tek başına sorunların üstesinden gelecek kapasiteye sahip olmadığını belirtti.

Küresel ısınma probleminin çözümünde az gelişmiş ülkelere finansal destek sağlanacağı sinyali de veren Kerry, "Paris anlaşmasından sonra hidroflorokarbonun düşürülmesi amacıyla Montreal Protokolü’nde yapılacak değişiklik, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini defetmek için en önemli birleştirici adımlardan birisi olacaktır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :