ABD dinozor fosillerini Moğolistan'a iade etti

ABD dinozor fosillerini Moğolistan'a iade etti

ANKARA (AA) - Moğolistan'dan çalınan ve sahte evraklarla ABD'ye getirilen dinozor yumurtası ve kemiklerinden oluşan koleksiyon, ülkeye geri gönderildi.BBC'nin...

ANKARA (AA) - Moğolistan'dan çalınan ve sahte evraklarla ABD'ye getirilen dinozor yumurtası ve kemiklerinden oluşan koleksiyon, ülkeye geri gönderildi.

BBC'nin haberine göre, ABD, Bactrosaurus türü dinozora ait iskeletin neredeyse tamamı, Protoceratops dinozorunun yuva içindeki yumurtaları, Alioramus ve Psittacosaurus türü dinozorlara ait kafatası ile Protoceratops türüne ait bir iskeletten oluşan koleksiyonu Moğolistan'a iade etti.

Gümrük görevlileri, 70 milyon yaşında olduğu sanılan Alioramus kafatasının internet alışveriş sitesi aracılığıyla Fransa'dan alındığını ve sahte belgelerle ABD'ye gönderildiğini belirlemişti.

Yaklaşık 70 milyon yıl önce yaşamış "Protoceratops andrewsi" adlı dinozor türüne ait olduğu belirlenen 15 yavru dinozorun fosillerine ulaşılan yuva ise 2011'de Moğolistan'ın güneyindeki Gobi Çölü'nde bulunmuştu.

ABD, daha önce de Moğolistan'daki Gobi Çölü'nden kaçırılan 23 dinozor fosilini ülkeye geri göndermişti.

ABD hükümeti yetkilileri, New York eyaletinde açık artırmada 1 milyon dolara satılan Tyrannosaurus Bataar (T-Bataar) türü dinozora ait iskelete el koymuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :