AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Çorum'da yaşayan Filistinli Mahmud Alasaad, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı- Alasaad:- "Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefli bir tarihi olacak çünkü sadece Türkler bizim yanımızda yer aldı"

ÇORUM (AA) - Çorum'da yaşayan Filistinli Mahmud Alasaad, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Alasaad, "Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerinde oylamaya sunulan fotoğraflar arasından 3 eser için oy kullandı.

Haber kategorisinde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gerçekleşen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ni görüntüleyen Elif Öztürk'ün "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" fotoğrafına oy veren Alasaad, Yaşam kategorisinde Cem Öksüz'ün "Türk Yıldızları İzmir'de" adlı fotoğrafını seçti.

Alasaad'ın Spor kategorisindeki tercihi ise Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından yaşanan coşkuyu anlatan "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğraf oldu.

- "Gelişmeleri AA'nın Arapça yayınından takip ediyorum"

15 Temmuz darbe girişiminde halkın gösterdiği birlik ve beraberliğin kendisini çok etkilediğini ifade eden Alasaad, bu nedenle "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" fotoğrafına oy kullandığını söyledi.

Filistin vatandaşı olarak uzun süre Irak'ta bulunduğunu ve ülkedeki savaş nedeniyle Türkiye'ye sığındığını, 1,5 yıldır da Çorum'da yaşadığını belirten Alasaad, başta Filistin ve Irak olmak üzere bölgedeki gelişmeleri Anadolu Ajansının Arapça yayınından takip ettiğini anlattı.

Alasaad, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefli bir tarihi olacak çünkü sadece Türkler bizim yanımızda yer aldı. Osmanlı Devleti şu an var olsaydı, Filistin elden gitmemiş olurdu. Ben Türkiye'ye ilk kez 2013 yılında geldim. O dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail Cumhurbaşkanına 'Siz çocuk katilisiniz' demesi beni çok şereflendirdi. Tarihte bize öğretilen, Türkiye Cumhuriyeti'nin iyi olmadığıydı. Ben Türkiye'ye geldikten sonra araştırmaya başladım ve öğrendim ki bize daha önce öğretilenlerin hepsi yanlış. Türkiye Cumhuriyeti gerekeni yapmış."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :