AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı- Haber kategorisinde "Erdoğan sevinci" başlıklı fotoğrafı oylayan Çavuşoğlu, "O çocuğun duygularını evvelce yaşayan bir kişi olarak bu fotoğrafı seçtim. O duygu başka bir şey" d

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Çavuşoğlu, AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceledikten sonra "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oyladı, 3 ayrı fotoğrafı seçti.

İlk olarak "haber kategorisi"ndeki fotoğrafları inceleyen Çavuşoğlu, bu kategoride Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sırbistan'ın Novi Pazar kentindeki Boşnak Milli Konseyini ziyaretinde kendisine sevgi gösterisinde bulunan kız çocuğuyla çekilen "Erdoğan sevgisi" isimli fotoğrafa oy verdi.

Yaşam kategorisinde, İsrail ambargosu altındaki Gazze'de tıbbi yoksunluklar nedeniyle tedavi olamayan ve protez bacağa kavuşma hayali kuran 3 kardeşin hikayelerinin anlatıldığı "Engelli kardeşlerin dramı" adlı fotoğrafı oylayan Çavuşoğlu, spor kategorisinde ise Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından çekilen "Türkiye'nin sevinci" isimli fotoğrafı tercih etti.

- "O çocuğun duygularını evvelce yaşadım"

Çavuşoğlu, fotoğrafların her birisinin değerli olduğunu belirterek AA'yı, çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Tercih ettiği fotoğraflara ilişkin değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkanlar ziyaretinde kendisine sevgi gösterisinde bulunan kız çocuğuyla çekilen fotoğrafın kendisini etkilediğini belirterek, "O çocuğun duygularını evvelce yaşayan bir kişi olarak bu fotoğrafı seçtim. O duygu başka bir şey." dedi.

Yaşam kategorisindeki fotoğrafın umudu içinde barındırdığını söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından bir sporcunun sevincinin aktarıldığı fotoğrafı görünce bir kez daha duygulandığını ifade etti.

Çavuşoğlu, maçın kendisinde bir iz bıraktığını ve o anları tekrar hatırlayınca başka bir fotoğrafı düşünemediğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :