AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin olay anındaki fotoğraflarla kronolojik sıraya göre derlendiği kitap, Çorum'da "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara dağıtıldı- Çorum Valisi Kılıç:- "15 Temmuz'dan hemen sonra, çok kısa bir süre içerisinde mükemme

ÇORUM (AA) - Anadolu Ajansınca (AA) hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Çorum'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlenen ve ücretsiz sunulan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, demokrasi nöbeti tutulan Hürriyet Meydanı'nda halka dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stanttaki kitaplar kısa sürede tükendi.

Vatandaşlardan Ahmet Erdem, AA'ya çok önemli bir çalışmayı kendileri ile paylaştığı için teşekkür etti. 15 Temmuz'daki darbe girişiminin asla unutulmayacağını vurgulayan Erdem, "Milletin, devletiyle bütünleşerek adeta destan yazdığı bu darbe girişimi nesiller boyunca unutulmayacak. Bu kitap da darbe girişiminin hafızalardan silinmemesine katkı yapacak." dedi.

Muhammed Kaya da kitabın bütünüyle önemli bir eser olduğunu belirterek, "Tarih yazan bu milletin sesini dünyaya duyuran AA'ya da teşekkür ediyorum. Gerek bugüne kadar yaptığı haber ve faaliyetler gerekse darbe girişiminin olduğu gün gerçekleştirdiği doğru, etkili ve hızlı habercilikle darbe girişiminin başarısız kılınmasında pay sahibi olmuştur." diye konuştu.

Almanya'da din görevlisi olarak görev yapan Erdoğan Soyak da kitabı caminin kütüphanesine götüreceğini söyledi.

- "15 Temmuz başlı başına bir destandır"

AA muhabirinin ziyaret ederek ilettiği "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını inceleyen Vali Necmeddin Kılıç, kitabın hazırlanmasına katkısı olanlara teşekkür etti.

15 Temmuz'un Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Dünya tarihinde eşine ender rastlanan bir vahşetle halkına, silahsız, sivil masumlara ateş açan terörist kalkışma, askerimizin içerisindeki devletimize ve anayasal düzenimize bağlı unsurlar, polis ve halk tarafından müşterek olarak bastırılmıştır. Türk milleti 7'sinden 70'ine bir destan yazmıştır. Türk milleti kendine yakışanı yapmıştır. Elbetteki 15 Temmuz bundan böyle çok konuşulacaktır, çok yazılacaktır. 15 Temmuz başlı başına bir destandır. Bununla ilgili romanlar yazılacaktır, filmler yapılacaktır ama 15 Temmuz'dan hemen sonra, çok kısa bir süre içerisinde mükemmel bir baskı, iyi bir dizayn ve yeteri kadar bilgi ile böyle bir eserin ortaya çıkması da AA'ya yakıştı. AA'yı tebrik ediyorum, emeği geçenlere de teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de kitabı çok beğendiğini ifade ederek, "Özellikle son yıllardaki proje, faaliyet, etkinlikleriyle adeta bir eğitim yuvası gibi hizmet veren AA'nın, Türk demokrasi tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili yaptığı çalışma çok önemli, güzel bir eser olmuş. Bu destansı günleri çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatmak için bu kitap çok yardımcı olacaktır." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :