AA ve AzerTac, "Haydar Aliyev Fotoğraf Sergisi" düzenledi

AA ve AzerTac, "Haydar Aliyev Fotoğraf Sergisi" düzenledi

Sergide Aliyev'in özel hayatı, katıldığı yerel ve uluslararası toplantılar, dünya liderleriyle görüşmelerine ilişkin AA ve Azertac arşivlerindeki fotoğraflar yer alıyor

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'ın milli lideri Haydar Aliyev'in ölüm yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Anadolu Ajansı (AA), Azerbaycan'ın resmi haber ajansı AzerTac ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen "Haydar Aliyev Fotoğraf Sergisi" Bakü'de açıldı.

Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in 11. vefat yılı dolayısıyla Bakü'de düzenlenen "Anadolu Ajansı ve Azertac Objektiflerinden Haydar Aliyev Fotoğraf Sergisi"nın açılışına Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Sosyal ve Politik Konular Daire Başkanı Ali Hasanov, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, AA Genel Müdür Vekili Ebubekir Şahin, AzerTac Genel Müdürü Aslan Aslanov, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Şaban Çobanoğlu, milletvekilleri, medya yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başlayan açılışta konuşan Ali Hasanov, AA, AzerTac ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen serginin açılışına katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Hasanov, Haydar Aliyev'in anısının tüm Azerbaycan vatandaşlarının ve onu tanıyan tüm Türk vatandaşlarının kalbinde önemli yer kapladığını vurguladı.

Haydar Aliyev'in Azerbaycan tarihinde ebedi yer edindiğini söyleyen Hasanov, "Biz yaşadığımız sürece, Azerbaycan var olduğu sürece onun anısını yaşatacağız. Bugünkü sergi için Anadolu Ajansı'na, Yunus Emre Enstitüsü'ne ve AzerTac'a teşekkür ederim" dedi. 

TRT Genel Müdürü Göka da Aliyev'in "Bir millet iki devlet" sözlerini hatırlatarak, bu sözlerin Azerbaycan-Türkiye ilişkilerini en güzel şekilde özetlediğini belirtti. Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin Haydar Aliyev'in kurduğu temel üzerine son derece güçlü bağlar oluşturularak daha da ileriye götürüldüğünü söyleyen Göka, serginin organizatörlerine teşekkürlerini iletti.

AA Genel Müdür Vekili Ebubekir Şahin ise Azerbaycan'da kendisini ülkesindeymiş gibi hissettiğini ve kendi milletiyle beraber olduğunu söyledi. Türkiye'de Azerbaycan'ın ve Azerbaycan halkının çok sevildiğini ifade eden Şahin, merhum Aliyev'i kendilerinin lideri ve devlet büyüğü olarak kabul ettiklerini vurguladı. 

Haydar Aliyev'in liderlik vasfını hiçbir zaman kaybetmediğini dile getiren Şahin, üç kurum olarak merhum liderin hayatından önemli kesitleri barındıran fotoğraf sergisi düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

AzerTac Genel Müdürü Aslanov da sergide Haydar Aliyev'in hayatının farklı kesitlerinden ilginç karelerin bulunduğunu söyleyerek, fotoğrafların iki kardeş ülkenin kardeş ajansları olan AA ve AzerTac'ın arşivlerinde değerli bir servet gibi korunduğunu ifade etti. Aliyev'in Azerbaycan için öneminden ve ülkeye yaptığı katkılardan bahseden Aslanov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de onun politikasını başarılı şekilde devam ettirdiğini ve ülkenin her geçen gün kalkındığını belirtti.

Aslanov, konuşmasını "Azerbaycan var olduğu sürece Aliyev'in ismi ve aziz hatırası yaşayacaktır. Bu sergi, onunla ilgili anılarımız yenileyecek, onun büyük ve anlamlı hayat yolunun farklı bölümlerini gözümüzde canlandıracaktır" sözleriyle tamamladı.

Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Çobanoğlu, Aliyev'in modern Azerbaycan'ın kurucusu olmanın yanında önemli bir kültür ve sanat adamı, sergiyi düzenleyen üç kurumun da kültürel diplomasiyi temsil eden kurumlar olduğunu kaydetti. İki ülkenin sadece duygusal bağlarla değil, kültür ve ekonomi bağlarıyla da kopmaz bir şekilde kenetlendiğini belirten Çobanoğlu, bu bağları saylayan insanlardan biri olan Aliyev'i rahmetle andığını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar Aliyev'in özel hayatına, katıldığı yerel ve uluslararası toplantılara, dünya liderleriyle görüşmelerine ilişkin fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :