AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

10 Nisan 2016

ANKARA (AA) - Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:


1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yarın Şanlıurfa'da toplanacak.

(12.35)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı ve ilçe teşkilatlarında görev yapanların, kişisel ve mesleki gelişimine yönelik eğitim programlarının planlandığı AK Parti Sürekli Eğitim Merkezinin (AKSEM) ilk dersini verdi. Davutoğlu'nun konuşmasının satır başları şunlar:

- "AK Parti herhangi bir siyasi konjonktürde çıkmış ve belli bir zamana hapsedilebilecek bir hareketin adı değil, tarihten geleceğe yürüyen kutlu bir yürüyüşün adıdır"

- "Türk siyasi tarihinde büyük çığırlar açan AK Parti hareketi, bugün yeni bir çığırın eşiğinde. AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi, Türkiye'de hiçbir partinin düşünemediği, hayata geçiremediği yeni ve büyük bir hamle"

- "Bizim hareketimiz her şeyden önce insanlığı kuşatan kadim bir geleneğin üründür. AK Parti Türkiye Cumhuriyeti gibi belli konjonktürel şartlarda ortaya çıkmış bir siyasi yapı değildir. Türkiye Cumhuriyeti de konjonktüre hapsedilemez, AK Parti de konjonktüre hapsedilemez. Köklü bir gelenekten geliyoruz, güzel bir geleceğe yürüyoruz."

-"Biz köksüz değiliz, biz nevzuhur değiliz, biz kökü tarihin derinliğinden gelen bir kutlu yürüyüşün bugünkü temsilcileriyiz. Birinci ilkemiz budur."

-"AK Parti, millidir, yerlidir, bu toprakların ürünüdür. Türkiye Cumhuriyeti'nin gerçek muhtevası itibariyle, İstiklal Savaşı'nı ortaya koyan değerler ne ise o değerlerin sözcüsüdür, takipçisidir."

-"Gerçek Cumhuriyetçi biziz, gerçek milli biziz, gerçek demokrasinin sözcüleri biziz. Bu gelenek içinde o tek parti bürokratik elitizmine karşı 'Yeter söz milletindir' diyen Adnan Menderes çizgisinin de bugünkü temsilcisi biziz."

(14.35/15.34)

3- Şanlıurfa'da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, terörün bitirilmesinin ardından gerekli güvenlik bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağını belirterek, "Bölgedeki bu büyük potansiyeli turizm, ticari, sanayileşme potansiyelinin tekrar harekete geçmesi konusunda Şanlıurfa'da düzenlenecek Bakanlar Kurulu son derece önemlidir." dedi.

(13.11)

4- Meclis, bu hafta "zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır Sur'un yeniden inşaası, 'Kanal İstanbul', 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis memuru alınması ve terörizmin finansmanı" gibi önemli konularda düzenlemeler içeren "torba tasarı" için yoğun mesai yapacak.

(10.47)

5- MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından olağanüstü kongreye ilişkin görüşlerini paylaştı. Çetin, MHP'nin, algı operasyonlarıyla işgal edilebilecek ve anahtar teslim edilebilecek bir parti olmadığını, ülkücülerin, değerlerinin temsil edildiği kurumun asıl sahipleri olarak gereğini yapacağını belirtti.

(14.25)

6- Siirt Milletvekili ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen "İmar ve Yıkıcı Yöntemler Arasında İslam Dünyası" başlıklı konferansın açılış oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ulusal ve uluslararası siyasetinin yıkıcı girişimlere ve komplolara karşı bir imar siyaseti olduğunu belirtti.

(01.51)

7- Terörle mücadele

- Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari, Mardin ve Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda dün 20 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

(13.45)

- Hakkari'de teröristlerce askeri bölgelerin yanı sıra ilçedeki önemli noktalara yönelik olası saldırılarda kullanılmak üzere hazırlanmış bilgilerin yer aldığı notlar ele geçirildi.

(15.46)

8- Yakalandığı genetik hastalık sebebiyle görme ve işitme yetisini kaybedeceği belirtilen 6 yaşındaki Amerikalı Elizabeth “Lizzy” Myers, Türk Hava Yolları'nın (THY) bilet desteğiyle Papa Franciscus ile Vatikan'da buluşmasının ardından tarifeli uçakla geldiği İstanbul'da 2 gün boyunca kaldıktan sonra bugün ABD'ye hareket etti.

(15.47)

9- Halep'in Azez ilçesine bağlı 6 köy, terör örgütü DAEŞ'in kontrolüne geçti.

(13.00)

10- Pakistan-Afganistan sınırında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

(14.20)

11- ABD'deki başkanlık yarışı çerçevesinde Wyoming eyaletinde yapılan Demokratların ön seçimini, Vermont Senatörü Bernie Sanders kazandı.

(02.47)

12- Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde düzenlenen festival sırasında meydana gelen patlamada 100 kişi hayatını kaybetti.

(09.54)

13- Eski Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner hakkında kara para aklama suçlamasıyla soruşturma açıldı.

(00.34)

14- Mısır ve Suudi Arabistan arasında yeniden belirlenen Kızıldeniz sınırı ile ilgili anlaşmanın ardından Suudi Arabistan iki ada kazandı.

(00.19)

15- Bu yıl 22’incisi düzenlenen Roma Maratonu'nu, erkeklerde Kenyalı Amos Kipruto, kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Rahma Tusa kazandı.

(15.19)

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :