AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

2 Nisan 2016

ANKARA (AA) - Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:


1- ABD Başkanı Barack Obama'nın ev sahipliğinde Washington'da gerçekleştirilen ve Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın temsil ettiği Nükleer Güvenlik Zirvesi sona erdi.

- ABD Başkanı Barack Obama, dünyanın birçok noktasındaki nükleer tesislerde ölümcül materyalleri yok ettiklerini belirterek, 150 adet nükleer silah kapasitesine eşit 3,8 tonluk materyalin teröristlerin eline geçmesini önlediklerini söyledi.

(03.38/04.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün gerçekleştirdiği Diyarbakır ziyaretinde İstiklal Marşı'nı okuyan Kübra Hilal'in görüntüsünü sosyal medya hesabı Facebook'tan paylaştı.

(14.57)

3- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bunlar (Paralel Yapı) 17 Aralık'ta, bu bir darbe girişimidir, başarılı olsalardı, Türkiye'yi esir alacaklardı. Daha önce de Türkiye'de darbeler oldu, her türlüsü. Amaç bir partiyi alaşağı etmekti, 28 Şubat'ta Refah Partisi'ni hükümetten indirdiler, düşürdüler. Her darbenin farklı amacı oldu. Ama bu kadar kapsamlısı, tehlikelisi olmadı." dedi.

(14.38) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vakıflar Genel Müdürlüğünün Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki kiracılarının Kasım 2015-Nisan 2016 tarihleri arasındaki tüm kira borçlarını affettiğini bildirdi.

(12.53)

5- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ülkesinin Cumhurbaşkanı başka ülkelerde itibar görüyor diye rahatsız olmak, muhaliflikle izah edilemez ancak hamakatlıkla izah edilebilir." açıklamasında bulundu.

(13.48)

6- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Amacımız, tam demokrasiyi Türkiye'ye getirmek, tam demokrasiyi Türkiye'ye yerleştirmek. Zorluklarını biliyoruz ama zorlukları hep birlikte mücadele ederek aşacağız." dedi.

(13.40) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yeter ki Kürt kazanmasın, yeter ki Alevi kazanmasın, yeter ki onlar bir hak elde etmesin diye ana muhalefet partisi devletçi bir bakış açısıyla AKP'nin yanında yer almıştır. Türkiye açısından belki de en büyük talihsizlik budur ve bu parti sosyal demokrat kimlikli bir partidir. Defalarca çağrı yaptım, halen Kemal beyden bir ses çıkmıyor." dedi.

(13.28) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla yapılan ve 7 polisin şehit olduğu saldırı olayıyla ilgili 1 kişi daha gözaltına alındı.

(11.17)

9- Mardin'in Kızıltepe ilçesinde askerlik şubesine teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda, göçük altında kalan Suriyeli inşaat bekçisi yaşamını yitirdi, 1’i asker 3’ü çocuk 11 kişi yaralandı.

(01.43) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Mardin’in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emre Sarıtaş'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

(15.50) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Mardin, Şırnak, Hakkari ve Hatay'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

(14.37)

12- Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir özel harekat polisi şehit düştü.

- TSK'nın Yüksekova ilçesinde yürüttüğü "huzur operasyonları", kararlılıkla devam ederken, evlerin altlarından geçecek şekilde kazılmış çok sayıda tünel ve binaların çeşitli yerlerine tuzaklanmış el yapımı patlayıcı bulundu. Operasyonlarda bölücü terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi, hücum yeleğine tuzaklanmış el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova'daki terör operasyonuna ilişkin, "Bugün için söylenmesi gereken şey, operasyonda iyi bir noktaya geldik. Yüzde 40'lar civarındayız şuan itibarıyla. Ümit ediyoruz önümüzdeki günlerde bu daha da hızlanacak" dedi.

(09.58/12.41/10.14/15.07) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- Avrupa Birliği Delegasyonu Sözcülüğü, AB'nin teröre ve şiddete karşı mücadeleye tam desteğini teyit ettiğini belirterek, birliğin Türkiye, Türk hükümeti ve Türk halkı ile dayanışmasının devam edeceğini vurguladı.

(15.54)

14- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ülke genelinde süt alan bin 449 işletme bulunduğunu belirterek, "Bu işletmeler nereden, ne kadar, kaça aldı, bu bizde kayıtlı. Piyasayla, üreticiyle oynayan, mağdur etmeye çalışan insanla biz de oynayacağız" dedi.

(14.21) (Fotoğraflı-Görüntülü)

15- İstanbul ve Eskişehir'de terör örgütü MKP'ye yönelik eş zamanlı operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

- Karabük merkezli 4 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

- İzmir merkezli 7 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan, aralarında eski Polis Bakım ve Yardım Sandığı Başkan Vekili emekli emniyet müdürü Oğuz Karakuş'un da bulunduğu 7'si tutuklandı, 6'sı serbest bırakıldı.

- İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda aralarında HDP Bornova ilçe eş başkanı S.S'nin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

(11.31/09.33/10.49/10.22) (Fotoğraflı-Görüntülü)

16- KKTC'de koalisyon ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi toplantısında oy birliğiyle hükümetten çekilme kararı aldı. Karar sonrası açıklama yapan Genel Başkan Hüseyin Özgürgün, partisinin tüm iyi niyetli çabalarına rağmen hükümetin, ekonomik sorunlara çözüm üretme imkan ve kabiliyetini bir türlü yakalayamamasının hükümetin sorgulanmasını kaçınılmaz kıldığını söyledi.

(13.51) (Fotoğraflı-Görüntülü)

17- Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na yönelik saldırılardan kaçan 700 Suriyeli, Yayladağı ilçesinden Türkiye'ye alındı.

(13.35) (Fotoğraflı-Görüntülü)

18- Belçika'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlı hakkında Paris'te terör saldırısı düzenleyeceği gerekçesiyle dava açıldı.

(14.28)

19- Irak'ın Kerkük kentindeki Peşmerge güçleri terör örgütü DAEŞ'in hedeflerini yakından takip etmek için uzaktan kumandayla kontrol edilen "Drone" araçlarını kullanmaya başladığı bildirildi.

(15.19) (Fotoğraflı-Görüntülü)

20- Kadıköy'deki Ülker Stadı, Ataşehir'deki Ülker Sports Arena ve Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena'da, bu sezon bitimine kadar düzenlenecek spor müsabakaları dolayısıyla bazı güzergahlarda trafik değişecek.

(13.43)

21- Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasının açılış maçında Torku Konyaspor, Gençlerbirliği'ni deplasmanda 1-0 yendi.

(15.38)

22- Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ömer Buharalı, görevinden istifa etti.

(15.18)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler