AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

27 Mart 2016

ANKARA (AA) - Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:


1- Paskalya Bayramı

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya Tiyatrolar Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk tiyatrosunu desteklemeye devam edeceklerini belirterek uygarlık tarihinin en kadim sanat dallarından biri olan tiyatronun, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, barış içinde bir arada yaşamayı temel alan, insanlığın vicdanına ve kalbine hitap eden güçlü bir anlatım aracı olduğunu vurguladı.

(10.34)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu da yayımladığı mesajda, "Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı'nı tebrik ediyor, bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini, birlik ve beraberliği pekiştirmesini temenni ediyorum. Yaşadığımız coğrafya, Müslüman, Hristiyan ve Musevilerin yüzyıllar boyunca barış ve huzur içinde geçirdiği yüzyılların şahididir. Bütün vatandaşlarımızın bu hoşgörü ikliminde refah, güven ve huzur içinde yaşamalarını muhafaza etmek bizim en asli vazifemizdir. Bugün, dünyanın bazı bölgelerinde 'İslamofobia', 'antisemitizm' ve 'Hristiyanlık karşıtlığı' gibi bazı düşünceler yaygınlaştırılmak istenmektedir." ifadesini kullandı.

(14.49)

2- Başbakan Davutoğlu Ürdün'de

- Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur huzurunda, iki ülke arasında ekonomi ve ticaret başta olmak üzere çeşitli alanlarda iş birliği anlaşmaları imzalandı.

(13.17)

- Davutoğlu ve Nusur huzurunda, AA ile Petra Haber Ajansı arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

(14.45)

3- Başbakan Davutoğlu, "Dünya Tiyatrolar Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Hükümetimiz sanatın ve sanatçının her zaman yanındadır. Milli ve evrensel değerlerimizin ve kültürel zenginliklerimizin korunması ve gelecek nesillerimize aktarılabilmesi için gerekli çalışmaları yapmaktadır" ifadesini kullandı.

4- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çok sayıda vatandaşın sabah namazında Süleymaniye Camisi'nde bir araya geldiği "Hedefe Yürüyen Genç" programına katıldı, cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, "Musul'da DAEŞ saldırısı sonucu bir askerin şehit olması, Türk askerlerinin Irak'taki varlığı ve yürütülen operasyonlar"a ilişkin soruları "Irak'taki varlığımız Başika kampıyla ilgilidir. Biz oradaki askeri varlığımızı ve askerlerimizin emniyetini her bakımdan teminat altına alabilecek bir güce sahibiz. Dolayısıyla oradaki Türk Silahlı Kuvvetlerinin unsurlarını, Musul Ulusal Birliğini yetiştirmek üzere orada olan askerlerimizin güvenliğini koruyacak tedbirler alınıyor" şeklinde yanıtladı.

(10.02)

5- Nusaybin'deki terör operasyonu

- Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda bir asker ve bir polis şehit oldu, altı güvenlik görevlisi yaralandı.

(16.00)

- Şehit özel harekat polisi Coşkun Nazilli'nin, Alanya'daki babaevinde yas var.

(15.33)

6- Genelkurmay Başkanlığından dün Mardin'de 13, Şırnak'ta 9 ve Hakkari'de 3 olmak üzere 25 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

(13.38)

7- FETÖ/PDY operasyonları

- Muş merkezli 8 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi.

(14.13)

- Malatya'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

(12.26)

8- Samsunlu Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (SAYSİAD) Yıldız Parkı Çadır Köşkü'nde düzenlediği "Türkiye'de Başkanlık Sistemi Tartışmaları" adlı yemekli toplantıya katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, başkanlık sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kuzu, Anayasa Mahkemesinin Can Dündar ve Erdem Gül'le ilgili verdiği kararı eleştirerek "Mahkeme yüksektir diyerek her işi yapar diye bir şey yok. Her mahkemenin bir görevi var." dedi.

(11.44)

9- CHP Düzce İl Başkanı Tozan'ın darbedilmesi

- AK Parti Düzce milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düze İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın darbedilmesini kınadı.

(11.10)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ı darbettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

(13.00)

10- Avrupa'daki sığınmacı krizi

- Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan kampta bekleyen sığınmacılar, sınırın açılmamasına tepki olarak pazartesi günü başlattıkları demiryolunu ulaşıma kapatma eylemini sürdürüyor.

(13.09)

- Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki sığınmacılara ilişkin anlaşmanın yürürlüğe girmesinin üzerinden bir hafta geçerken, Yunan adalarına varan sığınmacı ve göçmen sayısında da belirgin düşüş yaşandığı görüldü.

(14.03)

11- ABD'de devam eden başkanlık yarışında Demokratların Washington, Alaska ve Hawaii'de yapılan ön seçimlerinde Vermont Senatörü Bernie Sanders, rakibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a ilk iki eyalette fark attı.

(05.36)

12- Beşşar Esed rejimi güçlerinin sabah saatlerinde Humus'un doğusundaki Tedmur ilçesinin (Palmira) merkezini ele geçirdiği bildirildi.

(12.15)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :