AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

13 Mart 2016

ANKARA (AA) - Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- YGS heyecanı

- Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00'da başladı.

(10.05)

- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) güvenlik gerekçesiyle YGS'nin yapılmayacağını açıkladığı Şırnak'taki öğrenciler, Gaziantep'te sınava girecekleri okullara servislerle götürüldü.

(09.17)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından paylaştığı mesajda, vatandaşlardan YGS bitimine kadar öğrencileri düşünerek hareket etmelerini istedi.

(09.40)

- YGS sona erdi, sonuçlar, 25 Mart'ta açıklanacak.

(12.50)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü. Görüşmede, 7 Mart'ta düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nin sonuçları ve 18 Mart’ta Brüksel'de gerçekleşecek Türkiye-AB Zirvesi'nin hazırlıkları ele alındı.

(14.18)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Toplum Gönüllüleri Derneğince Şeker Fabrikası Lokantasında sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, "Terör örgütü orada çukurlar açarken sadece bölgedeki insanların bir yerlere hapsedilmesine, özgürlüklerinin elinden alınmasını neden olmadılar. Oradaki insanları dinlerinden, imanlarından uzaklaştırarak, bu milletle olan gönül köprülerini de atmak için oralara çukurları kazdılar" dedi.

(12.14)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da gazetecilerle bir araya geldi. Soylu, burada yaptığı konuşmada, "Bugün muhalefet partilerinin tutumu, yani anayasayı değiştirmemekte direnmesinin temel sebebi, bunun bir muhakkak ki eski Türkiye alışkanlıklarından kaynaklanmasıdır ama en en önemli temel sebeplerinden bir tanesi de bu değişirse Türkiye çok önemli bir sıçrama daha gerçekleştirir ve bu iktidar partisinin lehine olur. Bu bakış sığ bir bakıştır" diye konuştu.

(14.16)

5- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa'da düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin önüne bazı yerlerde problemler çıkarıyorlar, çukurlar kazıyorlar, saldırılar düzenliyorlar. Türkiye, bu coğrafyada istikrarlı bir biçimde, milletin ferasetiyle 1 Kasım'da önüne çizdiği otobanda hızla ilerliyor" ifadesini kullandı.

(14.23)

6- Sur'daki sokağa çıkma yasağı

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi'nin tamamı ile Dabanoğlu Mahallesi'nin 4 sokağındaki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

(09.59)

- Sokağa çıkma yasağının sona erdiğini öğrenen esnaf, iş yerini açmanın sevincini yaşıyor.

(13.35 )

7- Yüksekova ve Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, bugün saat 22.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağı bildirildi.

(10.52)

- Mardin Valiliğinden, Nusaybin ilçesinde 14 Mart saat 00.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

(11.16)

8- Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari'de çukur kazan bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 11 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

(13.30)

9- ABD'de başkanlık seçimi kampanyası

- Cumhuriyetçi başkan aday adaylarından emlak zengini Donald Trump'ın mitinglerindeki olaylar büyürken, ünlü iş adamı, olayların "profesyonelce ve planlı şekilde" yapıldığını iddia ederek Demokrat rakiplerinden Vermont Senatörü Bernie Sanders'ı suçladı.

(04.41)

- Başkent Washington DC'deki Cumhuriyetçilerin ön seçimini Florida Senatörü Marco Rubio kazanırken, Ohio Valisi John Kasich az bir farkla ikinci geldi.

(07.48)

10- Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Tayland'da düzenlenen sezonun 2. yarışını, 2. sırada tamamladı.

(10.35)

11- Letonya'nın başkenti Riga'da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, kadınlar 69 kiloda bronz madalya kazanan Yalova Altınova Tersaneler Spor Kulübü sporcusu Buse Tosun, Yalova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Avrupa üçüncüsü olmak, hayal ettiğim duyguların başında geliyordu" dedi.

(15.14)













AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :