AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Kastamonu'da açıldı

KASTAMONU (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Kastamonu'da açıldı.

AA foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş fotoğraflardan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Kastamonu'da vatandaşlarla buluştu.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz'da başka hiçbir ülkenin yaşamadığı bir olayı yaşadığını söyledi.

Kalkışmanın milletin güçlü duruşu sayesinde sonuca ulaşamadığını vurgulayan Karadeniz, "Hem devletlerin hem de kişilerin hayatlarında örnek olabileceği yükselme anları ve ders alabileceği olayları vardır. 15 Temmuz hiçbir şekilde unutmamamız gereken, hafızamızda nesiller boyunca korumamız gereken bir olaydır." dedi.

Bu tür etkinliklerin duyurulması gerektiğini vurgulayan Karadeniz, "Bu serginin gezilmesini sağlamalıyız ki o gece darbe nasıl engellenmiş herkese göstermeliyiz." ifadesini kullandı.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir de 15 Temmuz'u yapanların hainliğinin gelecek nesillere anlatılması gerektiğini belirtti.

Ülkenin işgal girişimi ile karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Demir, Türk halkının ise bu hain darbe girişimine karşı meydanlara inerek gerekli cevabı verdiğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise 15 Temmuz'u tekrar hatırlamak için sergiyi hazırladıklarını ifade etti.

Babaş, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, "Biz, birlik beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece böyle kara günleri bir daha yaşamayız. Biz, bayrağımızı, toprağımızı, milletimizi çok seven insanlarız." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :