9 aydır ses yok ama umutla bekliyorlar

9 aydır ses yok ama umutla bekliyorlar

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden binlerce vatandaşın aileleri, asrın felaketinden bu yana kayıp olan yakınlarını bulma umuduyla bir araya geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından, enkaz altında kaybolan yakınlarını bulamayan aileler aylardır umutla bekliyor.

Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde yaşayan bu aileler, Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği çatısı altında bir araya gelerek birlikte hareket etme kararı aldı.

Dernek, Hatay merkezli olup, asrın felaketinden bu yana kaybolan 123 kişinin ailesini bir araya getirerek kuruldu.

9 aydır ses yok ama umutla bekliyorlar

Dernek Başkanı Selahattin Kaban, ailelerin yakınlarından gelecek haberi umutla beklediklerini belirterek, "Deprem bölgesinde bine yakın kayıp olduğu bilgisine sahibiz. Bu ailelerle birleşerek dernek çatısı altında çalışmalar yürütüyoruz. Devlet yetkilileriyle görüşüp sokaklarda canlı ihbarlar geldiğinde harekete geçiyoruz. Kayıplarımızı bulmak için ailelerimizle birlikte çaba harcıyoruz. Her aile, evlatlarından, çocuklarından, babalarından, annelerinden gelecek haberleri umutla bekliyor. Seslerini duymak ve onları bulmak istiyorlar" dedi.

9 aydır ses yok ama umutla bekliyorlar

Başkan Kaban, kayıplara ulaşmak için parmak izi ve DNA testi yöntemlerini kullanma çağrısında bulunarak, "Hastanede yatan depremzedelerin parmak izleri ve DNA'ları alınsın talebinde bulunduk. Aynı şekilde sevgi evlerindeki çocuklarımız için de aynı yöntemleri talep ettik. Molozlarla giden cenazeler varsa molozların incelenmesini istedik" şeklinde konuştu.

Depremde annesini ve babasını kaybeden Ayten Tuncer ise kız kardeşinin hala bulunamadığını belirterek, "Kardeşim Nesrin Tuncer, 6 Şubat depreminden bu yana kayıp. DNA testi yaptık ancak sonuç alamadık. Annem ve babam enkaz altından çıkartıldı ancak kız kardeşim hala bulunamadı. Yetkililere sesleniyorum, lütfen kayıplarımızı bulun. Her gün endişe içinde yaşıyoruz, tek umudumuz kayıplarımızın bulunması" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.