8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yeniden görmeye başladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yeniden görmeye başladı

Bursa'da yaşayan ve gözleri görmeyen 82 yaşındaki Emine Öztürk, başarılı bir operasyonla yeniden ışığa kavuştu

BURSA (AA) - Bursa'da yaşayan ve gözleri görmeyen 82 yaşındaki Emine Öztürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılan başarılı bir operasyonla yeniden görmeye başladı.

Yıldırım Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, daha önce evinde ziyaret ettiği Emine Öztürk'ün durumunu, ilçedeki özel bir hastanenin uzman doktorlarıyla paylaştı. Belediye ekiplerince evinden alınan ve yapılan muayene ve tetkiklerin ardından yeniden görebileceği belirlenen Emine nine, Opr. Dr. Adnan İpekçioğlu tarafından ameliyat edildi. Başarılı geçen operasyonun ardından 82 yaşındaki Emine nine, görme yetisini yeniden kazandı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yerel yöneticilerin rutin faaliyetlerin yanında insan odaklı çalışmalarla vatandaşlara hak ettikleri hizmeti sağlayabileceğini belirtti.

Kapı kapı gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında gönül sofrasına konuk olduğu Emine Öztürk'ün gözlerinin görmediğini üzüntüyle öğrendiğini aktaran Edebali, "Başımızın tacı yaşlılarımıza saygıyı inancımız ve kültürümüz gereği olmazsa olmazımız olarak gören bir toplumun temsilcisi olarak teyzemizin yeniden torunlarını görmesini istedik. Hastanemizin de destekleriyle gerçekleşen operasyon sonunda Emine teyzenin yeniden dünyasının aydınlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ameliyatın ardından tekrar görmeye başlayan Emine Öztürk de Edebali'ye teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :