8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğince düzenlenen organizasyonda sığınmacı kadınlar, el sanatları, dans ve spor gibi bir dizi etkinliğe katılarak moral buldu

ANKARA (AA) - Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğince, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen organizasyonda Suriyeli 50 sığınmacı kadın, el sanatları, dans ve spor gibi bir dizi etkinliğe katılarak stres attı.

Tosca Sanat Evi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, sığınmacı kadınlar kendilerine hediye edilen şallara el sanatları uygulaması yaptı.

Daha sonra dans gösterisi ve spor etkinliklerine de katılan kadınlar, hoşça vakit geçirdi.

Proje sorumlusu Gamze Erkmen, ülkelerinden uzakta yaşam mücadelesi veren sığınmacı kadınlara "Birlikte Güçlüyüz" projesiyle moral kazandırmayı hedeflediklerini ve bu tür faaliyetleri sürdüreceklerini söyledi.

Katılımcılardan Suriyeli Semra Şehracab, etkinlikten çok memnun kaldığını belirterek, "Rahatladık, biraz nefes aldık. Çok zor hep evde olmak. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Dünyada zulüm çeken tüm kadınların Allah yardımcıları olsun." dedi.

Suriye'den 4 yıl önce çocuklarıyla Türkiye'ye gelen Anna Memnunece, resim yapmayı özlediğini, bu fırsatı bulduğu ortamı çok sevdiğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı