8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Bulgaristan'da Türk kadınlar, düzenledikleri etkinlikte Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı- Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Gökçe:- "Dünyanın temeli, ailenin temeli, toplumun temeli olan kadınlara, annelerimize vefa borcumuz sonsuzdur"

KIRCAALİ (AA) - Bulgaristan'ın güneydoğusundaki Kırcaali kentinde Türk kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü coşkulu bir etkinlikle kutladı.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe'nin de hazır bulunduğu etkinlikte, Kırcaali ve çevresindeki yerleşim yerlerinden bir araya gelen yaklaşık 500 Türk kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü şiirler okuyarak ve şarkılar söyleyerek kutladı.

Etkinliği düzenleyen kadınlar adına AA muhabirine açıklama yapan Türk kökenli diş hekimi Bilgihan Celil, özgür irade sahibi kadınların yeni dünyada kendi haklarını ısrarla savunmak istediğini belirterek, "Biz, kadın olarak yılda bir gün değil, her gün taşıdığımız değerleri ve sahip olduğumuz gücümüzü hatırlatmak isteriz." dedi.

Etkinliğe özel konuk olarak katılan Büyükelçi Gökçe, Türk Büyükelçiliğinin her yıl başkent Sofya'da Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlikler düzenleyen, hükümetteki kadın bakanları, ülkenin önde gelen diplomatları ve kültür çevrelerini bir araya getiren tek elçilik olduğunu söyledi.

İlk kez 8 Mart dolayısıyla Sofya dışında bir etkinliğe katılan Gökçe, "Dünyanın temeli, ailenin temeli, toplumun temeli olan kadınlara annelerimize vefa borcumuz sonsuzdur." dedi.

Sivil toplum teşkilatlarının demokratik tüm ülkelerindeki toplumların mayası, hamuru ve tutkalı olduğunu belirten Gökçe, "Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün söylediği gibi, bir toplumun yarısı kadınlardan oluşur ve bu yarı diğer yarıdan geri kalırsa o toplum gelişemez, muasırlaşamaz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :