8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TBMM Genel Sekreteri Kumbuzoğlu:- "Cumhuriyet tarihinden bu yana baktığımızda ekonomik, sosyal, kültürel hayatta kadınların rolünün gittikçe arttığını görüyoruz. Kamuda yüzde 37'lik bir oran, az bir oran değil bu"- "(TBMM'deki müze çalışması) Müze çalışma

TBMM (AA) - TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Cumhuriyet tarihinden bu yana ekonomik, sosyal, kültürel hayatta kadınların rolünün gittikçe arttığını belirterek, "Kamuda yüzde 37'lik bir oran, az bir oran değil bu." dedi.

Kumbuzoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın parlamento muhabirlerini ziyaret ederek, gül verdi.

Parlamento Muhabirleri Derneği'ni de ziyaret eden Kumbuzoğlu, hassas sektörde kadınların yer almasından dolayı gurur duyduklarını belirterek, nerede bir güzellik, sanat, estetik varsa onun arkasında kadınların bulunduğunu ifade etti.

Kumbuzoğlu, "Kadınların olduğu yerde erkekler daha dikkatli oluyor, daha çalışkan olmak, kendini daha iyi göstermek zorunda oluyor." diye konuştu.

Kadınların her alanda rol aldığını anlatan Kumbuzoğlu, "Cumhuriyet tarihinden bu yana baktığımızda ekonomik, sosyal, kültürel hayatta kadınların rolünün gittikçe arttığını görüyoruz. Kamuda yüzde 37'lik bir oran, az bir oran değil bu. Avrupa standartlarının birçok ülkesinden daha yukarı. Özel sektör için ayrıca bir tarama yaptırıyoruz. İnşallah bu rakam da yüksektir. Basın dünyasına kadının duygularının değmesi, dokunması basına farklı bir canlılık, renk getiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminde basının ne kadar önemli bir rol oynadığını bir kez daha gördüklerini vurgulayan Kumbuzoğlu, basının darbe girişimini tüm dünyaya duyurulması noktasında başarılı bir çalışma yaptığını kaydetti.

Kumbuzoğlu, darbe girişiminde yaşananların özellikle gençlerin unutmaması gerektiğini, bu noktada o anları yaşayanlara büyük görev düştüğünü bildirdi.

Anıları canlı tutmak için müzelerin oluşturulması ve yaşananların kitaplaştırılmasını isteyen Kumbuzoğlu, "Anıları canlı tutmazsak darbeleri her zaman yaşarız. Bu bakımdan TBMM'nin kapısını tüm gençlerimize açtık. Şu anda üzerinde titrediğimiz konu müze çalışması. Biz bu müze çalışmasını 3 haftada bitirebilirdik ama niye bitirmedik, en iyisini yapalım diye projeleri değerlendiriyoruz. İnşallah 15 Temmuz'da bunun açılışını yapacağız. Birkaç proje var, hepsi birbirinden güzel, ortak bir çalışma oluşturma gayreti içindeyiz." diye konuştu.

Kumbuzoğlu, 16 Temmuz'un da vatandaşların bir zaferi olduğunu ifade etti.

Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Göksel Bozkurt da derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler