8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

NEVŞEHİR (AA) - Gülşehir ilçesinde kadınlar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları Teşkilatı tarafından düzenlenen programda bir araya geldi.8...

NEVŞEHİR (AA) - Gülşehir ilçesinde kadınlar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları Teşkilatı tarafından düzenlenen programda bir araya geldi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen program, MHP'nin Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz ve Gülşehir Kadın Kolları Başkanı Hatice Güler'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Partili kadınların evlerinde hazırlayıp beraberlerinde getirdikleri çeşitli ikramların sunulduğu programda konuşan Gürbüz, tarihten örnekler vererek Türk kadınının üstlendiği sorumluluklardan övgüyle bahsetti.

Türk tarihi incelendiğinde, Türk kadınının hiçbir zaman geri planda olmadığının anlaşıldığını dile getiren Gürbüz, şöyle konuştu:

"Türk kadını, Asya'dan Avrupa'ya milletinin varlığı, bekası ve güvenliği için her zaman kendisini feda etmiştir. Türk savaşlar tarihine bakıldığı zaman Türk kadınının nasıl bir asalet sahibi olduğu görülecektir. Nene Hatun, Asker Saime, Binbaşı Ayşe gibi Türk kadınları bağımsızlığımız ve egemenliğimiz için son nefeslerine kadar gayret etmişlerdir. Kurtuluş Savaşı Türk kadınının verdiği destekle destanlaşmıştır."

MHP Gülşehir Kadın Kolları Başkanı Gülen ise, toplumsal hayatta kadının önemli görevler üstlendiğine dikkat çekti.

Kadının, emek sarfettiği her alanda bir derinlik oluşturduğunu belirten Gülen, "Kadın, evinde anne, iş yerinde çalışan, toplumda kadim bir fert olarak ülkemizin birliğinin en temel taşıdır." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :