"6-7 Ekim olayları"nın birinci yılı

"6-7 Ekim olayları"nın birinci yılı

Şanlıurfa'da bir grup, geçen yıl 6-7 Ekim'de Kobani bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesini protesto etti

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, geçen yıl 6-7 Ekim'de Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesi protesto edildi.  

Cuma namazı sonrası Balıklıgöl Yerleşkesi'nde toplanan Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğündeki grup, sloganlar atarak, tekbir getirdi. 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Fethullah Güneş, Diyarbakır başta olmak üzere bazı illerde  6-7 Ekim 2014'te yaşanan insanlık dışı vahşete karşı sessiz kalmadıklarını söyledi.

 HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısı üzerine binlerce insanın sokaklara döküldüğünü anımsatan Güneş, yüzlerce ev, iş yeri, devlet kurumu ve Kur'an kursu binasının hedef alınarak tahrip edildiğini belirtti.

Yaşanan terör olaylarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşların sembol haline geldiğini dile getiren Güneş, şöyle konuştu:

"Katliamları yapan vandallara diyoruz ki tarih boyunca Allah'ın dinine düşmanlık yapan her kişi ve grup bu düşmanlıklardan bir hayır görmemiştir. Sonuçta yenilmiş ve cehenneme sürüklenmiştir. Yine tarih boyunca Allah'ın dinine ve Müslümanlara savaş açanlar, tarihte kara bir leke olarak kalmışlardır. Bunun için diyoruz ki siz de gelin Müslüman halkın inancı ve değerleriyle barışın."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı