"53. Kütüphane Haftası"

"53. Kütüphane Haftası"

Doç. Dr. Erol Yılmaz, Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde "Ekmek, Su, Kitap ve Kütüphane" konulu söyleşiye konuk oldu

İSTANBUL (AA) - Doç. Dr. Erol Yılmaz, "53. Kütüphane Haftası" etkinlikleri kapsamında "Ekmek, Su, Kitap ve Kütüphane" adlı söyleşiye katıldı.

Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ndeki etkinlikte, kitapseverlerle bir araya gelen Yılmaz, kitaplar ve kütüphanelerin Türkiye'de ilgi görmediğini söyledi.

Yılmaz, modern dünyada kitap ve kütüphanenin, ekmek ile su kadar önemli olduğunun altını çizerek, "Kütüphane haftaları, 1964 yılından beri kutlanır. Bu haftalarda, eğitimle ilgili çevreler, toplumun dikkatini çekebilmek maksadıyla etkinlikler yapar. Özellikle anne ve babaların dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Kitaplar ve kütüphaneler olmaksızın, bilim, araştırma, eğitim olamaz. Eğitimcilerin ve akademisyenlerin dikkatini buna çekmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kütüphanesiz okul, çatısız eve benzer" sözüne atıfta bulunan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ne yazık ki biz, 20 yaşında askerliğini yeni bitiren delikanlıya berber çıraklığı yaptırıyoruz ya da bir terzi yamaklığı yaptırmaya çalışıyoruz. Eğitim sistemi bilgi odaklı, araştırma odaklı hatta merak odaklı olmalı. Bizim eğitim sistemimizde, soru işaretleri yok. Biz balığı alıyor ve pişirerek öğrenciye 'al, ye' diyoruz. Oysa, eğitimin temelinde merak olması lazım. O merak, sizi bir şeylerin ötesine götürür."

İnternetin yerine de değinen Yılmaz, internetin bilim, eğitim ve eğlence alanında fenomen olduğunu dile getirerek, "Çok büyük problemler taşımakta. Ancak ne yazık ki bizim ülkemizde eğlence boyutu, biraz daha öne geçmiş. Kitap okuma anlamında bakacak olursak, internet kitabı öldürmeyecektir. Elektronik kitaplar çoğalacaktır. Fakat kitap okumak, başka bir özellik, başka bir ayrıcalıktır." diye konuştu.

Yılmaz, yeni neslin elektronik kitaplara rağbet gösterdiğini vurgulayarak, "Hiçbir zaman elektronik kitaplar basılı kitap dünyamızı öldürmeyecektir. İkisi mutlu ve mesut kardeşler olarak uzun bir süre yaşayacaktır." dedi.

"Ekmek, Su, Kitap ve Kütüphane" başlıklı kitabı da bulunan Doç. Dr. Erol Yılmaz, etkinlik sonunda okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :