5 günlük haritalı hava durumu

5 günlük haritalı hava durumu

Tüm yurtta hava durumu nasıl olacak? işte bölge bölge haritalı hava durumu

İstanbul'da hafta boyunca hep sert poyraz esecek, dışarıda serin bir hava ve çoğu zaman parçalı bulutlu bir gökyüzü olacak. Bugün Ankara az bulutlu 19 derece. İzmir güneşli 23 derece, perşembe günü rüzgar serin ve kuvvetli esecek. Bursa 20, Adana 24 dereceye çıkıyor.

Marmara'da sıcaklıklar 20 dereceyi bulsa da, cumaya kadar sert ve kuvvetli esecek poyraz dışarıda serin bir havaya neden olacak. Bugünlerde gökyüzü çok açık değil, çarşamba ve perşembe günü kısa süreli yağmur da bekleniyor.

İç Anadolu: güneşli 20 dereceye yakın sıcaklık var. Perşembe günü ise bölgede rüzgar sertleşecek, Eskişehir- Konya arasında bahar yağmuru olacak.

Ege'de güneşli ve sıcak bir hava var. Çarşamba ve perşembe günleri ise Ege denizinden gelecek bulutlar havayı kapatarak, iç kesimlerde kısa süreli gökgürültülü sağanak yağmurlara neden olacak.

Güneydoğu Anadolu ve Akdenizde sıcaklık 25 dereceye çıkıyor, ancak çarşamba ve perşembe günü lodos bulutlandırmayı ve nemi artıracak, Isparta çevresinde yağmur bekleniyor. Antalya 24, Gaziantep 22 derece.

Doğu Anadolu'da geceleri hava soğuk ama gündüz sıcaklığı çok hızlı yükseliyor. Erzurum 12, Malatya 19 derece. Perşembe günü rüzgarlar kuvvetlenecek.

Karadeniz bölgesinde iki gün sıcaklık 15-20 derece arasında ancak bu hafta poyrazdan dolayı dışarıda hava hep serin hissedilecek ve gökyüzü de çoğu zaman bulutlu olacak. Perşembe günü poyraz kuvvetli esecek.

NTV