"4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü"

"4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü"

İBB Veteriner Hizmetleri Müdürü Coşkun:- "Son bir yıl içerisinde 34 bin hayvanı tedavi ettik, 35 bin hayvana aşı yaptık. Osteosentez ünitesiyle son bir yılda trafik kazasına maruz kalmış 5 bin 900 hayvanı birimlerimize getirdik"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Veteriner Hizmetleri Müdürü Muhammet Nuri Coşkun, "Son bir yıl içerisinde 34 bin hayvanı tedavi ettik, 35 bin hayvana aşı yaptık. Osteosentez ünitesiyle son bir yılda trafik kazasına maruz kalmış 5 bin 900 hayvanı birimlerimize getirdik." dedi.

"4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" dolayasıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kısırkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı'nda etkinlik düzenlendi.

Burada konuşan Coşkun, etkinliğin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin zihinsel engelliler okullarından gelen çocukların katılımıyla yapılmasının daha güzel olduğunu söyledi.

Coşkun, merkez hakkında bilgi vererek, "Son bir yıl içerisinde 34 bin hayvanı tedavi ettik, 35 bin hayvana aşı yaptık. Osteosentez ünitesiyle son bir yılda trafik kazasına maruz kalmış 5 bin 900 hayvanı birimlerimize getirdik. Bunların bir kısmı bandaj ve istirahatle tedavi olurken bin 100 tanesine plaka, platin dediğimiz materyalleri takarak tedavi ettik. İl genelinde 130 bin sahipsiz köpek, 125 bin sahipsiz kedi olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda hizmetlerimizi organize ediyoruz."

Kısırkaya'daki merkez haricinde İstanbul genelinde 5 bakım evinin hayvanlara hizmet verdiğini aktaran Coşkun, sahipsiz hayvan popülasyonunun belli seviyede tutulması için çalışamalar yaptıklarını kaydetti.

Coşkun, geçen yıl 21 binden fazla hayvanı kısırlaştırdıklarını belirterek, işlerinin sadece hayvan tedavisi olmadığını anlattı.

Geçen yıl hayvanların koşullarıyla ilgili bin 500 denetim yaptıklarını dile getiren Coşkun, ev ve süs hayvanları sağlığı konusunda da vatandaşları bilgilendirdiklerini söyledi.

Coşkun, konuşmasının ardından zihinsel engelli gençler ve çocuklarla tesisi gezerek, hayvanlar hakkında bilgi verdi.

Ziyaretçiler, "Veteriner Diş Ünitesi", "Vetkabin", "Çiftlik Hayvanı Nakil Aracı", "Osteosentez (kemik doku kırık operasyonları) Bölümü" gibi birimleri gezdi.

İBB zihinsel engelliler mehteran takımının marşlar seslendirdiği etkinlik, yemek ikramıyla sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler