4 Bin Yıllık Dev Sarmaşık Doğa Severleri Büyülüyor

4 Bin Yıllık Dev Sarmaşık Doğa Severleri Büyülüyor

Aladağ ilçesindeki Meydan Yaylası Bığbığı mevkiinde bulunan ve 4 bin yıllık olduğu tahmin edilen dev sarmaşık, ziyaretçilerin hayranlıkla izlediği bir doğa harikası.

Adana'nın doğal güzelliklerinden biri olan Aladağ ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan 4 bin yıllık dev sarmaşık, adeta zamanın izlerini taşıyan bir anıt haline gelmiş durumda. Meydan Yaylası Bığbığı mevkiinde bulunan bu muhteşem bitki, kökleri ve yeşil yapraklarıyla ziyaretçilerin hayranlıkla izlediği bir görsel şölen sunuyor.

4 Bin Yıllık Dev Sarmaşık Doğa Severleri Büyülüyor

Anıt ağaç olarak tescillenen ve koruma altına alınan dev sarmaşık, 20 metrelik boyu, 23 metrelik taç genişliği ve 2.3 metrelik çapıyla adeta bir doğa harikası. Bin 222 rakımda yeşermeyi sürdüren bu eşsiz bitki, ilçenin doğal çeşitliliğine de önemli bir katkı sağlıyor. Özellikle suyla buluştuğu alanlarda oluşturduğu görsel şölen, ziyaretçilerin unutulmaz bir deneyim yaşamasını sağlıyor.

4 Bin Yıllık Dev Sarmaşık Doğa Severleri Büyülüyor

Ziyaretçilerden Sinan Koyuncu, "4 bin yıllık bir ağaç. Herkes bölgemize bu ağacı görmeye geliyor. Doğa harikası" şeklinde konuşarak dev sarmaşığın önemine dikkat çekiyor. Aladağ ilçesindeki bu eşsiz doğa güzelliği, hem yerel halkın hem de şehir dışından gelen doğa severlerin ilgi odağı haline gelmiş durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.