“3G: GÜZEL GONYAM’DA GIŞ” ÇIKIYOR

“3G: GÜZEL GONYAM’DA GIŞ” ÇIKIYOR

Konya’nın tarihi kışı, dergiye konu oldu.

Konya için en özel, en güzel ve en özgün sosyal medya hesaplarını bünyesinde barındıran Güzel Gonyam, 2. yaşında 2. dergisini çıkartıyor. Tarihi kışı konu alan derginin kısa süre içinde çıkacak yeni sayısında ana tema; 3G: Güzel Gonyam’da Gış.  

guzel_gonyam_gis_2017_cikiyor_kapak.jpg

-----------------------------------------------------

Konya’nın o anlarını, yaşanan güzelliklerini anlatmak; unutulmaya yüz tutan adet ve geleneklerini yaşatmak için 4 Şubat 2015 tarihinde yola sosyal medya ile çıkan Güzel Gonyam’ın ikinci dergisinde ana tema; 3G: Güzel Gonyam’da Gış olarak belirlendi.

-“Ne yağdı amma…”

guzel_gonyam_gis_2017_cikiyor_karikatur.jpg

Derginin “Editörden” bölümünde, ikinci sayıda neden kış temasının seçildiğine ayrıntılarıyla yer veriliyor:

“Geçtiğimiz yılı kurak olarak geçirirken ve 2017 yılının kurak olmasından korkarken birden o “eski gış” geliverdi. Bir bereket, hem de “beyaz bir bereket” kapladı tüm şehri. Metrelerce yağan kar umut olduğu çiftçilere. Bir anda tüm dertlerini unutan insanların yüzlerinde bir huzur bir gülümseme yayıldı. Çocuklar tatil yaptı, büyükler de birlikte kardan adam. Yaşlılar anılarında kalan o kışları hatırlayıp “Maşallah, ne yağdı amma” deyiverdiler. “İyi yağdı” cümleleriyle sohbetlere başlanır oldu. Bizlere de Rabbimize şükretmek ve bu güzellikleri Güzel Gonyam hesaplarından en iyi şekilde yansıtmak kaldı.”

guzel_gonyam_gis_2017_cikiyor_sayfa_28.jpg

- Konya tarihinin sert kışları!

Editörlerin araştırmasında, Konya’da en sert geçen kışın, yağış ve tipinin etkili olduğu 1944 yılında yaşandığı, 1954 yılında yine sert bir kış yaşayan Konya halkının, 1971 yılının Mart ayında “yaz geldi” derken karşılaştığı kar yağışı ve fırtına nedeniyle pek çok sıkıntı ile karşılaştığı belirtilmiş. Çok sayıda vatandaş soğuktan donarak yaşamını yitirirken bazı köylüler tarlada ekin sularken mahsur kalıp 2 gün kurtarılmayı beklemiş. Çalışanlar iş yerlerine gidememiş.

guzel_gonyam_gis_2017_cikiyor_sayfa_29.jpg

-‘Güzel Gonyam’da Gış’da neler var? 

Editörden bölümünde derginin içeriğine yer verilen bölümde ise şu ifadeler yer alıyor:

“O kadar güzel bir kış yaşadık ki anlatmakla bitmez. İnsanımızın kar ve kışa özlemi doldu, taştı. Bunlar sosyal medyaya yansıdı. Güzel Gonyam’a gönderilen kar ve kışla ilgili fotoğraflar büyük ilgi gördü. Bu güzelliklerin kaybolup gitmesine gönlümüz razı olmadı ve ete-kemiğe büründürüp dergi olarak sizlere ulaştırmak istedik. Fotoğraflar, yazılar ve özellikle başka hiçbir yerde bulamayacağınız “Güzel Gonyam Gış Garikatürleri”ni zevkle okuyacağınıza eminiz.”

Güzel Gonyam Dergisi’nin “Gış-2017” sayısını hazırlarken kendilerine desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür eden editörler; tarihe kayıt düşmekten dolayı gurur duyduklarını, bu bereketli kış için Allah’a bir kez daha şükrettiklerini sözlerine ekledi.