36. Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali

36. Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Develi Belediyesince düzenlenen "36. Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali" başladı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Develi Belediyesince düzenlenen "36. Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali" başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Develi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Cabbar, 19. yüzyılın önemli halk şairlerinden biri olan Aşık Seyrani'nin Halk Edebiyatı'nın en değerli örneklerinden biri olduğunu kaydetti.

Festival kapsamında etkinliklerin 3 gün boyunca süreceğini belirten Cabbar, şunları aktardı:

"Hemşehrisi olmaktan iftihar ettiğimiz Seyranimizi anmak ve anlamak adına düzenlediğimiz bu muhteşem festivali 36 yıldır devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yıl içinde Milli Eğitim camiamızla yavrularımıza Seyranimizi tanıtmak adına faaliyetlerimiz devam ederken bu sene ekim ayı içerisinde ayrıca Seyranimizi daha teferruatlı tanıtacak bir çalıştay hazırlığı içerisindeyiz. Yurt içinde ve yurt dışında alanında uzman onlarca akademisyeni ağırlayacağımız çalıştayın sonunda bütün verileri kitaplaştırarak gelecek nesillere kalıcı bir eser bırakacağız. Ayrıca festivalimizi usta sanatçı Uğur Işılak’ın hazırladığı Seyranimizin şiirlerinden oluşan muhteşem albümün galasıyla taçlandıracağız."

Etkinlikte, Kazakistan'dan gelen folklor ekiplerinin gösterileri büyük beğeni topladı. Halk ozanları tarafından da çeşitli eserler seslendirildi.

Farklı kültürel ve sanatsal etkinliklerle devam edecek festival, 4 Ağustos'ta sona erecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler