32 ilde oy verme saati 16.00'da sona erecek

32 ilde oy verme saati 16.00'da sona erecek

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla, 32 ilde oy verme saatleri belirlendi. Adıyaman'dan Kilis'e kadar olan illerde oy verme süresi 07.00-16.00 arası olacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme saatlerini belirledi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 07.00 - 16.00 arası olarak belirlendi.

Kararda, güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıkların dikkate alındığı vurgulanarak, bu illerde oy verme süresinin 07.00-16.00 olarak belirlenmesinin nedenleri açıklandı. Diğer illerde ise oy verme süresi 08:00 - 17:00 saatleri arasında olacak.

Bu karar, seçim sürecinde vatandaşların oy kullanma saatlerine dair merak edilen sorulara netlik kazandırmış oldu. Seçmenler, belirlenen saat aralıklarında sandık başına giderek tercihlerini kullanabilecekler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.