30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması

30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması

24 ülkenin katılacağı yarışma, 7-12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak

BURSA (AA) - Bursa'da, bu yıl 30'uncusu düzenlenen "Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması" 7 Temmuz Perşembe günü başlayacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen yarışmanın 7-12 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Yarışmaya bu yıl 24 ülkeden yüzlerce dansçının katılacağı ifade edilen açıklamada, bu yıl ilk kez Bursa'nın 17 ilçesinde de gösteriler düzenleneceği kaydedildi. Yarışmanın, 7 Temmuz Perşembe günü saat 18.00'de Heykel Atatürk Anıtı önünden başlayacak kortej ve ardından Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'ndaki açılış töreniyle başlayacağı bildirildi.

"Altın Karagöz" ödülünü kazanacak ülkenin, 12 Temmuz Salı günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak finalde belirleneceği ifade edilen açıklamada, bu yıl Ramazan Bayramı'na rastlayan yarışmada Bursa'dan dünyaya barış mesajları iletileceği vurgulandı.

Yarışmaya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Cibuti, Gürcistan, Hindistan, KKTC, Karadağ, Kazakistan, Kore, Kırgızistan, Kolombiya, Kosova, Letonya, Litvanya, Makedonya, Meksika, Polonya, Romanya, Şili, Tunus, Türkmenistan, Ürdün ve Yunanistan’dan halk dansları ekiplerinin katılarak yöresel danslarını ve kültürlerini tanıtacakları belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :