30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin ve MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin ve MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Hasan Eraslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dulkadiroğlu, mesajında, 30 Ağustos zaferiyle tarihte eşine az rastlanır ve tüm dünyaya örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders verildiğini, bağımsızlık ve hürriyet zaferi kazanıldığını belirtti.

30 Ağustos'un tarihin en önemli dönüm noktalarından birisi ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren önemli bir zafer olduğunu dile getiren Dulkadiroğlu, şunları kaydetti:

"Milletimizin makus kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde Vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını 30 Ağustos 1922’de olduğu gibi 15 Temmuz’da da bütün dünyaya ispat etmiştir. Bu duygularla aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum."

CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin de Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan muharebenin, Türk milletinin bağımsızlık, özgürlük yolundaki başarısı olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Başkomutanlık Meydan Muharebesinde bir araya gelen Anadolu’nun kahraman evlatları, işgalci düşman ve işbirlikçilerini vatan topraklarından atmış, bağımsızlığına göz dikenlere gerekli cevabı vermiştir. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen şer güçler her zaman olacaktır ancak bu güçlere karşı 95 yıl önce nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı mücadeleyi verme karar ve azmindeyiz. Milletimizi bölmek isteyen güçlere ve teröre karşı hep birlikte, birlik beraberlik ve kardeşlik hukukumuzu koruyarak mücadele edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 30 ağustos zafer bayramını kutluyor, tüm şehitlerimize, gazilerimize rahmet diliyoruz."

MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Eraslan da tarih boyunca ülkenin birlik ve beraberliğini yıkmaya tevessül eden her türlü girişim ve saldırıyı boşa çıkaran Türk milletinin en önemli başarılarından birisinin de 30 Ağustos zaferi olduğunu belirtti.

30 Ağustos Zafer Bayramı'n kutlayan Eraslan, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler