30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Siirt, Batman, Elazığ, Bingöl ve Mardin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü törenle kutlandı

DİYARBAKIR (AA) - Siirt, Batman, Elazığ, Bingöl ve Mardin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Siirt'te ilk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Teğmen Büşra Özkan yaptığı konuşmada, bu zaferle Türk ordusunun milletiyle beraber dünyaya "Türk esir edilemez ve Anadolu işgal edilemez." mesajını verdiğini söyledi.

O başarıyla ordunun tarih sahnesinden kendisini silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders verdiğini ifade eden Özkan, "Bu zafer Türk ulusunun ve kahraman ordusunun en zor şartlarda bile bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda nasıl şahlanacağını dünyaya gösterdiği, tarihte benzeri bulunmayan eşsiz bir örnektir." dedi.

Törene, Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever ve İl Emniyet Müdürü Metin Özkan da katıldı.

Daha sonra valilik makamında Vali Tutulmaz, Kurmay Albay Yavuz ve Belediye Başkan Vekili Çığır tebrikleri kabul etti.

Valiliğe gelen 74 yaşındaki Şemsettin Erzen, zafer dolayısıyla kaleme aldığı şiiri okudu.

- Elazığ

Elazığ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın Öğretmenevi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.

Binbaşı Onur Tepeköylü yaptığı konuşmada, bu zaferle Türk ordusunun milletiyle beraber dünyaya, "Türk esir edilemez ve Anadolu esir edilemez" mesajı verdiğini belirtti.

Türkiye'nin gelişmesini, bu asil milletin refahını ve huzurunu bir türlü içerisine sindiremeyen bazı iç ve dış mihrakların haince planlarını gerçekleştirmeye çalıştığını vurgulayan Tepeköylü, PKK, DAEŞ, DHKP-C ve TİKKO gibi terör örgütlerinin saldırılar düzenlediğini anımsattı.

Tepeköylü, 15 Temmuz'da bunlardan çok daha tehlikeli olduğunu gösteren FETÖ'nün ülkeye büyük acılar yaşattığını vurgulayarak, "Ülkemizin ve milletimizin bütünlüğüne ve binlerce yıllık kardeşliğimize kast edenler, masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı kalleşçe saldıranlar tarihte olduğu bugün de Türk ordusunun karşısında asla tutunamayacaktır." dedi.

- Bingöl

Bingöl’de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle ilk tören Hükumet Konağı Meydanı'nda yapıldı.

Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutan Vekili ve İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer ile Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Binbaşı Deniz Dönmez, yüce Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı büyük bir zaferle taçlandırmasının 94. yıl dönümü olduğunu belirtti.

30 Ağustos’un ülkemizi parçalamak, milleti yok etmek isteyen güçler tarafından hazırlanan projelerden birisi olan Sevr Antlaşması’nın yırtılıp atıldığı gün olduğunu aktaran Dönmez, "Ülkemizin gelişmesini, milletin refahını ve huzurunu bir türlü içerisine sindiremeyen iç ve dış mihraklar dün olduğu gibi bugün de hain planlarını gerçekleştirmeye çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.

- Mardin

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Mardin'de de törenle kutlandı.

Mardin Valiliği bahçesindeki törende Vali Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugayı ve Mardin Garnizon Komutanı Hava Savunma Kurmay Albay Altan Er ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Yılmaz Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Üsteğmen Kerem Gürbak, günün önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Şiirlerin de okunduğu töreninin ardından Vali Yaman tebrikleri makamında kabul etti.

Törene İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz, kurum müdürleri, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar da katıldı.

- Batman

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Batman'daki ilk tören valilik bahçesinde düzenlendi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney ve İl Emniyet Müdürü Necati Denizci Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Binbaşı Ercan Pekcan yaptığı konuşmada, günün önemini vurguladı.

Daha sonra Vali Deniz, Tuğgeneral Güney Müdür Denizci, valilikte tebrikleri kabul etti.




30 Ağustos Zafer Bayramı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :