3 siyasi parti için kapatma kararı

3 siyasi parti için kapatma kararı

Anayasa Mahkemesi, Yeni Dünya Partisi, Değişim ve Demokrasi Partisi ile Yeniden Birlik Partisi'nin Siyasi Varlıklarını Sonlandırdı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, son dakika gelişmesi olarak bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla ülkenin siyasi sahnesinde önemli bir dönemeç yaşandı. Başsavcılık, Yeniden Dünya Partisi, Değişim ve Demokrasi Partisi ile Yeniden Birlik Partisi'nin hukuki varlıklarının sona ermesine ilişkin talepleriyle ilgili Yüksek Mahkemeye dava açtı.

Dava dilekçesinde, Yeniden Dünya Partisi'nin 2016 yılında ilk kongresini gerçekleştirmesine rağmen daha sonraki dönemlerde üst üste 2 kez büyük kongresini gerçekleştiremediği, Değişim ve Demokrasi Partisi ile Yeniden Birlik Partisi'nin ise ilk büyük kongrelerini zamanında yapamadıkları ve zorunlu parti organlarını oluşturamadıkları vurgulandı.

Anayasa Mahkemesi, bu başvuruları ayrı ayrı değerlendirdikten sonra 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 121. maddesi yollamasıyla 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 87. maddesi gereğince, Yeni Dünya Partisi, Değişim ve Demokrasi Partisi ile Yeniden Birlik Partisi'nin hukuki varlıklarının sona erdiğine karar verdi.

Bu partilerin mal varlıkları Siyasi Partiler Kanunu gereği hazineye geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.