3 milyon 700 bin kırmızı benekli alabalık sulara salındı

3 milyon 700 bin kırmızı benekli alabalık sulara salındı

Doğal alabalık popülasyonunu sürdürülebilir kılmak amacıyla yürütülen projeler kapsamında, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılında 3 milyon 700 bin kırmızı benekli alabalığın orman derelerine bırakıldığı açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman içi sulardaki doğal alabalık popülasyonunu artırmak ve genetik kaynakları korumak amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Yumaklı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılında 3 milyon 700 bin kırmızı benekli alabalığın orman içi derelere salındığını açıkladı.

3 milyon 700 bin kırmızı benekli alabalık sulara salındı

Bakan Yumaklı, bakanlığa bağlı üretme istasyonlarında her yıl milyonlarca kırmızı benekli alabalığın üretildiğini ve orman içi sulara bırakıldığını vurgulayarak, bu sayede doğal alabalık popülasyonlarının optimum düzeye ulaştırılması ve habitatların rehabilitasyonunun sağlandığını belirtti.

"Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" kapsamında Trabzon Altındere, Mersin Çamlıyayla ve Bolu Abant Üretme istasyonlarında alabalık üretildiğini ifade eden Bakan Yumaklı, 2023 yılında 3 milyon 700 bin alabalığın derelere salındığını, 2002-2023 yılları arasında ise yaklaşık 42 milyon alabalığın orman içi sulara bırakıldığını açıkladı.

3 milyon 700 bin kırmızı benekli alabalık sulara salındı

Yumaklı, alabalıkların doğal habitatlarına uyumu, adaptasyonu, beslenmesi ve üreme performansının izlendiğini belirterek, markalama çalışmaları sayesinde bu süreçlerin daha etkin bir şekilde takip edildiğini ifade etti. Ayrıca, markalı alabalıkların belirli aralıklarla izlendiğini ve ekosistem koruma projelerinin küresel iklim değişiklikleri ve doğal dengelerin hızla değiştiği günümüzde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bakan Yumaklı, yürütülen projelerin biyolojik çeşitliliği koruma, farkındalığı artırma ve sportif olta balıkçılığını destekleme amacını taşıdığını belirterek, doğal zenginliklerin sürdürülebilir bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.