"3. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Sektörü Fuarı"

"3. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Sektörü Fuarı"

TÜRSAB Başkanı Ulusoy:-"Bu ülkenin morale ihtiyacı var. Önce biz moralimizi bozmayacağız, başka gidecek yerimiz yok. Bu ülke 10 binlerden, milyonlardan, 40 milyona gelmiş. THY 288 noktaya uçuyor, dıştan dışa taşıdığı yolcu 15 milyon ve 300'üncü uçağını al

İSTANBUL (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin morale ihtiyacı olduğunu belirterek, "Önce biz moralimizi bozmayacağız, başka gidecek yerimiz yok. Bu ülke 10 binlerden, milyonlardan, 40 milyona gelmiş. THY 288 noktaya uçuyor, dıştan dışa taşıdığı yolcu 15 milyon ve 300'üncü uçağını almış. Özel hava yolları 250 uçağa doğru koşuyor. Bunlar bu ülkenin dinamiğini, gücünü gösteren hareketlerdir. İnançla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Ulusoy, İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar'da düzenlenen "ACE of M.I.C.E Kongre,Toplantı ve Etkinlik Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, uluslararası seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran terörün, Türkiye'ye karşı yapılan bir hadise olmadığını belirterek, bunun insanlığa karşı yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin, açık hava türbülansından geçtiğini, sektörün bu türbülanstan güvenlik algısını yıkarak, değiştirmek ve güvenlik algısını eski hale getirmek için gayret ettiğini ifade eden Ulusoy, "Bir savaşın barışa dönüştüğü, 101. yılını kutladığı, Türkiye'nin ön sözünün yazıldığı Çanakkale'de kendini gösteren birlik beraberlik... Bugün aynı derecede bu birliğe beraberliğe ihtiyacımız var. Bu mesele Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin meselesi değildir. Bu mesele vilayetin, belediyenin işi değildir. Bu mesele Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan 77 milyon insanın meselesidir. Şiddetle kınıyorum, lanetliyorum" diye konuştu.

- "Morale ihtiyacımız var"

Ulusoy, geçen yıl gelen 2 milyon 122 bin kişinin kongre turizmi etkinlikleri için geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"2015'te elde etmiş olduğumuz gelir, 2 milyar 388 milyon dolarla 6. sırayı almış. Bu rakamları yakalayan bu sektördeki arkadaşlarım. Kendilerini canı gönülden kutluyorum. Çektikleri sıkıntıları da gayet iyi biliyorum. Bu sıkıntılar kum, güneş ve denizde kendini son dakika rezervasyonlarla kurtarabilir ama kongrede toplantılarda, fuarlarda, bir, iki, üç yıl sonrasına satış yaptığımız, bir salonu, koltuğu olmayan, bir kongre merkezi olmayan İstanbul'dan, bugün aynı anda 35 bin kişiye kongre yaptırma imkanı olan bir İstanbul'da yaşıyoruz. Hükümetten beklediğimiz bize verecekleri olan desteklerdir. Morale ihtiyacımız var, moralimizi yüksek tutmamız lazım. Bankaların anlayışlı olması lazım, tefeciliği bırakmaları lazım. Devletin anlayışlı olması lazım. Eğer siz sosyal sigortalar primlerini alamıyorsanız bunu bir yıl teyit edeceksiniz, eğer kredileri aşmakta bir zorluk varsa bir gayret sarf ettireceksiniz. Buna ihtiyacımız var. Kongre turizminde, etkinliklerde, fuarda arkadaşlarımızın desteğe ihtiyacı var. Bu salonların dolu dolu olması lazım. Bu salonlar dolu olduğu zaman Topkapı da, Ayasofya da dolu oluyor, Kapalıçarşı da doluyor, simitçi de simidini satıyor."

Bu toplantıların verimli geçmesi ve Türkiye'nin türbülanstan rahatlıkla çıkabilmesini sağlamak için herkese görev düştüğünü dile getiren Ulusoy, "Bizim vazifemiz siyasi otoriteye yurtdışında itibar kazandırmak, yurt içinde yardımcı olmaktır. Elimizden geldiği kadar bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu ülkenin morale ihtiyacı var. Önce biz moralimizi bozmayacağız, başka gidecek yerimiz yok. Bu ülke 10 binlerden, milyonlardan, 40 milyona gelmiş. Türk Hava Yolları (THY) 288 noktaya uçuyor, dıştan dışa taşıdığı yolcu 15 milyon ve 300'üncü uçağını almış. Özel hava yolları 250 uçağa doğru koşuyor. Bunlar bu ülkenin dinamiğini, gücünü gösteren hareketlerdir. İnançla yolumuza devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin de kongre ve toplantı turizminin ekonomik ve sosyal ticari hayata katkısı nedeniyle tüm dünyada başlı başına önem verilen bir sektör durumunda olduğunu söyledi.

Bu buluşmanın turist katılımın yanı sıra sektör temsilcilerinin buluştuğu, lider turizmcilerin Türkiye'de partner aradığı, bu partnerlerle Türkiye'ye açılma planları yaptığı, bu alana öne çıkan, fark yaratan örneklerin incelendiği ve ödüllendirildiği, turizmin eğitimlerini tamamlamış gençlerin iş umudu aradığı, öğrenci olanların bilgi ve görgülerini artırmaya çalıştığı, müdür ve çalışanların bilgi almasını sağlaması açısından destekledikleri bir organizasyon olduğunu ifade eden Gültekin, İstanbul'un bir dünya kenti olarak ilerlemesini sürdürdüğünü kaydetti.

Fuar gibi büyük bir organizasyonların İstanbul'da düzenlenmesinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Gültekin, şöyle konuştu:

"İstanbul'da güvenlik ve gelen turistlerin kendilerini güvende hissetmeleri bizim valilik olarak birinci önceliğimiz. Bu konuda gelen tüm katılımcıların ülkemizden ayrılırken, "Evet bu ülkede ben çok keyifle kaldım" diyebilecekleri güvenlik önlemi almak konusunda son derece hassasız. Dünyada ve bölgedeki gelişmelere paralel biz de kendi güvenlik önlemlerimizi sürekli gözden geçiriyoruz. İddia ediyorum ki, Tarihi Yarımada'da ve turistlerin çok yoğun olarak bulunduğu Taksim'de, İstiklal Caddesi'nde bir turist başını kaldırdığında mutlak suretle bir güvenlik görevlisiyle karşılaşacak ve mutlak suretle bir güvenlik görevlisinin göz süzgecinden geçerek dolaşacaktır. Onların huzuru, onların kendi vatandaşlarımızla birlikte güvenli hissetmeleri sektör için de bizim için de çok önemli. "

"3. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Sektörü Fuarı"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :