3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Gaziantep'te engelli sporcular, yüzme yarışında kulaç attı, Adıyaman'da bir esnaf engellilere çiğ köfte ikram etti, Kahramanmaraş ve Malatya'da da çeşitli etkinlikler düzenlendi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı.

Gaziantep'te engelli sporcular, Şehitkamil Belediyesinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği yüzme yarışına katıldı.

Özel sporcular, belediyece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle organize edilen spor şenliğinde, önce yarıştı sonra eğlendi.

Renkli anların yaşandığı organizasyonda katılımcı özel sporcuların sevinci, velilerini ve eğitmenlerini mutlu etti.

Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 100 metre serbest stilde düzenlenen yüzme yarışının ardından gerçekleştirilen ödül ve sertifika töreninde sporculara ve tribünleri dolduran velilere seslendi.

Engelli vatandaşların yanında ve destekçisi olmaya gayret ettiklerini, onlarla engelleri tek tek kaldırdıklarını ifade eden Fadıloğlu, "Bugün, bu özel programda fırsat verildiğinde özel sporcularımızın neleri başardığına bir kez daha tanıklık ettik. Bu gün burada yer alan tüm sporcularımıza ve onları her anlamda yalnız bırakmayan değerli velilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Özel sporculardan Ozan Can Tutar'ın velisi Gülay Tutar, eğitmenlerin çok güler yüzlü ve oldukça ilgili olduğunu belirtti.

Tutar, özellikle Alleben yüzme havuzu görevlileri başta olmak üzere Belediye Başkanı Fadıloğlu'na teşekkür etti.

- Adıyaman

Adıyaman'da çiğ köfte ustası Erkan Türk, işitme engellilere ücretsiz çiğ köfte ikram etti.

Adıyaman İşitme Engelliler Spor Kulübünden 20 futbolcu, Türk'ün dükkanına gelerek, ikram edilen çiğ köfteyi yedi.

Erkan Türk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün bugüne has olmadığını ifade etti.

Her gün engellilere ücretsiz çiğ köfte ikram ettiğini anlatan Türk, şöyle konuştu:

"3 yıl önce bir kampanya başlattım. Engellilerden ücret almıyorum. Diğer esnaflardan da engellilere destek olmasını istiyorum. Elimizden geleni yapmak zorundayız. Yarın biz de engelli olabiliriz. O yüzden engelli kardeşlerimize destek veriyoruz. Adıyaman'da çok sayıda engelli kardeşimiz var. Elimden gelse dünyadaki tüm engellilere çiğ köfte ikram etmek isterim. Adıyaman'da kim engelliyse gelsin çiğ köfte ikram edeyim."

İşitme engelli Ali Ersoy da tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

Türk'e ikramından dolayı teşekkür eden Ersoy, "Engellilerin sadece bugün değil her gün hatırlanması gerekiyor. Adıyaman Valiliği, Belediye Başkanlığı sağ olsun, engellilere sahip çıkıyorlar. Çarşı esnafından Erkan ustaya da teşekkür ederiz. Engellilere destek olan herkese ayrıca teşekkür ederim. Erkan usta, ilk defa ücretsiz vermiyor. 3 yıldır sürekli çiğ köfte ikramında bulunuyor. Bir kuruş para almıyor. Ayrıca tüm engellilere destek veriyor. Allah, kendisinden razı olsun." diye konuştu.

İşitme engelli Yaşar Çetinkaya da engellilere bu yöndeki desteklerin devam etmesini istediklerini dile getirdi.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde Büyükşehir Belediye Bakanlığınca Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından katılımcılar, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, yaptığı konuşmada, engellilerin yaşamına dikkati çekti.

Engelli vatandaşlara acıma duygusuyla yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin geliştirilmesinin esas alınması gerektiğini vurgulayan Kabakcı, "Unutulmamalıdır ki engelli bireyin yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil ailesinin, çevrenin, toplumun, kısaca tüm insanların ortak sorunudur. Bu sorunun etkin bir şekilde çözümü de toplumun bütün kesimlerinin vereceği destek, göstereceği duyarlılıkla gerçekleşir. Bu kapsamda kurulan Büyükşehir Engelliler Şube Müdürlüğümüz, engellilere çok daha çabuk ulaşarak onların sorunlarına çözüm olmaktadır." diye konuştu.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Serpolat da engellilerin hayatını kolaylaştırmak gerektiğini belirterek, il genelinde bu yönde yürütülen çalışmalar ve verilen hizmetleri anlattı.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Doğan Nurluyol da 3 Aralık'ın toplumda engellilere karşı var olan duyarlılığın daha üst seviyeye çıkartılmasını amaçlayan bir gün olduğunu söyledi.

Otistik Çocuklara Eğitim ve Spor Derneği Başkanı Özlem Özcan, Bedensel ve Görme Engelliler Yüzme Milli Takım Antrenörü Osman Çullu'nun da konuşma yaptığı törende, "engelsiz müzik" dinletisi ve engellilerin okuduğu şiirlerin ardından, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösteri sundu.

- Onikişubat Belediyesinin programı

Onikişubat Belediyesi tarafından engelli vatandaşlar onuruna program düzenlendi.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sultan Doğru, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in ev sahipliğinde, bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün farkındalık yaratması açısından önemli olduğunu söyledi.

Doğru, engellilere verilen bazı hizmetleri anlattı.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de yılda bir gün değil her zaman engelli vatandaşlarla el ele, gönül gönüle olduklarını söyledi.

Mahçiçek, yürüttükleri bazı projeleri anlattı.

Belediyece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hazırlanan video klip izlendi.

İklime Hatun Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilahiler seslendirdiği program, hediye takdimleriyle son buldu.

- AK Parti Malatya Kadın Kollarından "engelliler yürüyüşü"

AK Parti Malatya Kadın Kolları ve engelliler yürüyüş düzenledi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, İl Halk Eğitimi Merkezinin yanında bulunan Sera Park önünde başlayan yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, her zaman engellilerin yanında olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından partililer, engelliler ve aileleri, ellerinde afişlerle park boyunca yürüyüş yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :