29 Ekim kutlamalarında öğrencisini gruptan çıkaran öğretmen hakkında karar

29 Ekim kutlamalarında öğrencisini gruptan çıkaran öğretmen hakkında karar

Atatürk İlkokulu'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında dikkat çeken skandal! Öğretmen, disleksi öğrenciyi gösteri grubundan çıkarıp köşede bekletti. Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmene 'Kınama' cezası verirken, görev yerini değiştirdi.

Afyonkarahisar'ın merkezinde bulunan Atatürk İlkokulu'nda gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, öğretmen Ş.Ş.'nin dikkat çeken tutumu kamuoyunu ayağa kaldırdı.

İddialara göre, ilkokul 4/İ sınıfının hazırladığı gösteride, öğretmen M.E.D. adlı öğrenciyi dikkat eksikliği (disleksi) olduğunu öne sürerek gösteri grubundan çıkarması, veli ve kamuoyunda büyük tepki topladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, öğretmen Ş.Ş.'ye 657 Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesi gereğince "Kınama" cezası verildi. Ayrıca, olayın ulusal ve yerel basında geniş yankı bulması nedeniyle öğretmenin güvenliğini ve saygınlığını korumak amacıyla görev yerinin il merkezinde branşına uygun başka bir okulla değiştirilmesine karar verildi.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan ile Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci'nin ise olayın haberleştirilmesine tepki gösterip, gazetecilere suçlamalarında bulunduğu belirtildi. Bu durum, yurt genelindeki Disleksi Derneği yöneticilerinin öğretmen Ş.Ş. ve sendika yöneticileri hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunmalarına neden oldu.

Mağdur çocuk M.E.D.'nin babası Hakan Dilek, öğretmen ile sendika başkanları Arslan ve Demirci hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve olayın peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.