29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru

Ekonomi Bakanı Zeybekci:- "Milletimizin bağımsızlık mücadelesi ve vatan sevgisi sonucu ilan edilen Cumhuriyet, çok önemli bir dönüm noktasıdır"- "Bu aziz milletin tarihi hep mücadeleler ve zaferlerle doludur. 15 Temmuz 2016 tarihi de milletimizin istiklal

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi ve vatan sevgisi sonucu ilan edilen Cumhuriyetin çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Zeybekci yayımladığı mesajda, zor şartlara ve bütün imkansızlıklara rağmen milletin bağımsızlığından hiçbir zaman taviz vermediğini, bu doğrultuda inanç ve kararlılıkla İstiklal Mücadelesinin zaferle neticelendirildiğini ifade etti.

Bakan Zeybekci, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi ve vatan sevgisi sonucu ilan edilen Cumhuriyetin çok önemli bir dönüm noktası olduğunu bildirdi.

Türk milletinin dünyaya örnek bir millet olduğunu vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bu aziz milletin tarihi hep mücadeleler ve zaferlerle doludur. 15 Temmuz 2016 tarihi de milletimizin istiklal ve istikbal destanlarının en sonuncusudur. Milletimiz, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları, bağımsızlık ve istiklalimize vurulmak istenen zincirleri, istikrar ve ekonomimizi sekteye uğratma girişimini görmüş ve bu hainlere büyük bir ders vermiştir. Tankların, bombaların, silahların, cumhurun gücü karşısında etkisiz kaldığını dosta düşmana bir kez daha göstermiştir. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde muasır medeniyet hedefimize doğru emin adımlarla ilerlediğimizi gururla ifade etmek isterim.

Yeni Türkiye'nin gelişen demokrasisiyle, eğitim düzeyiyle, sanayisiyle, ekonomisiyle dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri haline geleceğine olan inancım tamdır. Bu vesileyle başta bize Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :