29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:- "Cumhuriyetimiz, gerçekleri söylemekten ve savunmaktan korkmayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler ve dün olduğu gibi bugün de cumhuriyet savunucularının ellerinde, omuzlarında yücelmeye devam edecektir"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Cumhuriyetimiz, gerçekleri söylemekten ve savunmaktan korkmayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler ve dün olduğu gibi bugün de cumhuriyet savunucularının ellerinde, omuzlarında yücelmeye devam edecektir." ifadesini kullandı.

Torun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın simgesi olan cumhuriyetin, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan büyük bir zaferin sonucu olduğunu bildirdi.

Torun, "Türk ulusu cumhuriyetle karanlık yerine aydınlığı, hanedan egemenliği yerine halk egemenliğini, teokrasinin yerine laikliği, dikta rejimi yerine de demokrasiyi tercih ettiğini açıkça ortaya koymuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin başta Suriye olmak üzere her taraftan ateş çemberiyle kuşatıldığını belirten Torun, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimiz, gerçekleri söylemekten ve savunmaktan korkmayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler ve dün olduğu gibi bugün de cumhuriyet savunucularının ellerinde, omuzlarında yücelmeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümünde, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir onur ve kıvançla kutluyor, bizi bir arada, barış içinde yaşatan, tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hamlesi olan cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları yurt yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi, sonsuz gönül borcu ve şükranla anıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :