29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

YOZGAT (AA) - AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı....

YOZGAT (AA) - AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başer, mesajında, Türk milletinin tarihteki en parlak başarılarından biri olan cumhuriyetin 96. yılının sevinç ve coşkuyla kutlandığını belirtti.

Cumhuriyette egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu aktaran Başer, mesajında şunları kaydetti:

"Halk kendi kendisini yönetme yetkisini temsilcileri aracılığıyla kullanır. Bu yönetimde yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır. Devlet yönetimi, sınıfların, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin eline bırakılamaz. Milletin bütün bireyleri yönetime katılabilir ve söz sahibi olabilir. Çünkü cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir. Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef de mesajında Mustafa Kemal Paşa'nın 29 Ekim 1923 tarihinde "Türk Milletinin karakterine en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir" diyerek ilan ettiği cumhuriyetin 96. yılına kavuşmanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Sedef, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi her geçen gün daha da güçlendirmek ve hukukun üstünlüğüne tavizsiz riayeti tesis etmek büyük önem taşımaktadır. Dört bir yandan saldırılara muhatap olduğumuz bu günlerde, toplum olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan günler geçiriyoruz. Hiçbir fitne ve fesada mahal vermeden bir olacağız. Büyük Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hep birlikte sahip çıkacağız. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :