29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

NEVŞEHİR (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gülşehir, Ürgüp ve Derinkuyu ilçelerinde tören düzenlendi. Gülşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü...

NEVŞEHİR (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gülşehir, Ürgüp ve Derinkuyu ilçelerinde tören düzenlendi.

Gülşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Futbol Sahasındaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gülşehir Kaymakamı Ahmet Kavanoz ve Belediye Başkan Vekili Yüksel Şahin tören alanındaki öğrencileri ve halkı selamladı.

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından törende, yıl boyunca yapılan spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları protokol üyelerince takdim edildi.

Tören geçişiyle program sona erdi.

Derinkuyu Futbol Sahası'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşma yapan Derinkuyu Kaymakamı Mert Kumcu, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük mücadele sonrası kurduğu Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Halk oyunları ekiplerinin sahne aldığı programda, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gökbörü Okçuluk Kulübü sporcuları tarafından atlı okçuluk gösterisi düzenlendi.

- Ürgüp

Ürgüp ilçesindeki kutlamalar Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı'nın tebrikleri kabulüyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden kutlama programında, Kaymakam Maraşlı ve Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından, Maraşlı günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı.

Türkan Diker İlkokulu öğrencilerince halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törende, cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.

Resmi geçit töreni ile kutlamalar sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :