28 Şubat'ın yıl dönümü

28 Şubat'ın yıl dönümü

AKSARAY (AA) - ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Aksaray Şubesi tarafından 28 Şubat'ın 20. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.Dernek Başkanı Kuddusi...

AKSARAY (AA) - ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Aksaray Şubesi tarafından 28 Şubat'ın 20. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Dernek Başkanı Kuddusi Bakar, burada yaptığı konuşmada 28 Şubat 1997 Milli Güvenlik Kurulu kararlarının üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen unutulmadığını söyledi.

O günleri unutmamak için program düzenlediklerini belirten Bakar, şunları kaydetti:

"İrtica ile mücadele adı altında sürdürülen ve MGK kararıyla uyumlu bir şekilde hayata geçirilen uygulamalar, 2009'a kadar devam etti. Süphesiz sözü geçen uygulamalar ülkemizin toplumsal dinamiklerine aykırı bir biçimde ve ısrarla yürütüldü. 8 yıl kesintisiz eğitim yasası sebebiyle İmam hatiplerin ortaokul kısmı kapandı, kat sayı uygulamasıyla mezun öğrencilerin kendi alanları dışında lisans tahsili yapmalarına mani olundu. Üniversitelerimizde öğrenim görmeyi sürdüren başörtülü öğrencilerin okullarına devam etmesi yasaklandı ve irtica yaftasına maruz kalan binlerce memur işinden oldu. 28 Şubat post-modern darbesi olarak geçen süreci hafızalarda diri tutmayı, hem yakın geçmişle müdrik olma adına hem de istiklale dair adımlar atma noktasında bir bilinç oluşturmayı önemsiyoruz. 28 Şubat Türkiye’ye yönelik bir kasıttı.15 Temmuz hain darbe girişimi de öyle. Bunu biliyoruz, hatırlıyoruz, hatırlatmayı da sürdüreceğiz."

Programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :