28 Şubat'ın 20. yılı

28 Şubat'ın 20. yılı

AK Parti İstanbul Milletvekili Benli:- "Bu ülkenin geleceği dününden ders alan, farklılıklarının zenginlik olduğunu bilen, ötekileştirmeyen ancak beraberce güçlü olduklarının farkında olan, geleceklerine hep beraber sahip çıkan bir nesle emanet"- "Bugün b

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, "Bu ülkenin geleceği dününden ders alan, farklılıklarının zenginlik olduğunu bilen, ötekileştirmeyen ancak beraberce güçlü olduklarının farkında olan, geleceklerine hep beraber sahip çıkan bir nesle emanet." dedi.

Benli, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Bin yıl sürecek" ifadeleriyle yüz binlerce insanın hayallerini çalan 28 Şubat kararlarının 20 yıl önce bugün alındığını anımsattı.

Fatma Benli, mimarlarınca "postmodern darbe" olarak tanımlanan, "demokrasiye balans ayarı" olarak nitelendirilen ve tankların meydanlarda yürütüldüğü 28 Şubat sürecinin Refah-Yol Hükümeti'nin devrilmesine, Türkiye'nin kaos içine sokulmasına, soyut bahanelerle dini simgelerin yasaklanarak, özellikle başörtülü kadınların eğitim, çalışma ve siyasal hayatın her kademesinden uzaklaştırmasına yol açtığını bildirdi.

"Zaman acı çekenler için daha yavaş işlediğinden, 21. yüzyıl Türkiyesine asla yakışmayan bu süreç sona erene değin, günler geçmek bilmemişti." diyen Benli, şöyle devam etti:

"Bugün 28 Şubat'ın 20. yıldönümünde başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretleriyle dönemin tüm fiili yasaklarının ve vesayet rejiminin etkilerinin kalktığını görüyoruz. Geçmiş belki unutulabilir, dünü yaşamayanlar o gün yaşanan acıları belki anlamayabilir, ancak yaşananların telafisi mümkün değil. O gün 'ya başını açacaksın ya okulu bırakacaksın' denerek ikna odalarına sokulan öğrenciler, ölüm döşeğinde başı açık fotoğrafı istenen kanser hastası Medine Bircan, 'bu kadına haddini bildirin' sözleriyle Meclisten çıkartılan Merve Kavakçı gibi binlerce insanın yaşadıklarının tek tek ifade edilmesi mümkün değil. Geçmişin geri getirilmesi mümkün değil.

Pek çoğumuzun hafızasında ya da bizzat yaşamında 28 Şubat'ın olumsuz etkileri halen devam ediyor. Geçmişi geri getiremeyiz, ancak bundan ders alabiliriz. Birbirimizin değerini bilerek, birbirimize kenetlenerek, benzer durumların bir daha yaşanmaması için mücadele edebiliriz. Nitekim milletimiz 15 Temmuz'da bu kararlılığı gösterdi. 28 Şubat sürecinde 'başörtüsü füruattır' diyenlerin tanklar ve F16'larla gerçekleştirdiği hain saldırının karşısına dikildi. O gece bu ülkedeki kardeşleriyle meydanlarda olanlar, bir daha hiçbir ad altında hiçbir darbeye izin vermeyeceğini, bizzat canını feda ederek ispatladılar."

Meclisin bir daha darbelerin yaşanmaması için anayasa değişikliği yaptığını belirten Benli, irtica ile mücadele adı altında başlayıp, onlarca bankanın kapatılması ile sonuçlanan 28 Şubat kararları alındığında, iktidarda bir koalisyon olmasaydı, sürecin de bu kadar uzun ve yıpratıcı olmayacağını ifade etti.

Benli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizler, bir daha darbe, post modern darbe, e-darbe şeklinde hiçbir bahaneyle millet iradesinin ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğimizi bir kez daha halkımız önünde tekrarlıyoruz. Bu ülkenin geleceği dününden ders alan, farklılıklarının zenginlik kaynağı olduğunu bilen, ötekileştirmeyen, yanında duranın kimliğini sorgulamayan ancak beraberce güçlü olduklarını farkında olan, geleceklerine hep beraber sahip çıkan bir nesle emanet. Biz de bu neslin milletvekilleri olmaktan gurur duyuyoruz."

Fatma Benli'nin basın toplantısına AK Parti'li bazı kadın milletvekilleri de katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan da Mecliste yemin etmesi engellenen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük linç kampanyasına maruz kaldığını söylediği ablası, eski milletvekili Merve Kavakçı'nın "İkna odaları ruhlar için gaz odalarıydı" dediğini anımsattı.

Kan, şunları kaydetti:

"28 Şubat başörtülü kadınlar için ve onlara destek veren insanlar için pasif bir direnişti, şiddet içermeyen, sabır dolu pasif bir direnişti. 28 Şubat'ta hukuksuzluklara karşı sabırla dik duran güzel kızlarımıza, kardeşlerimize, abla, ağabeylerimize, kadın-erkek herkese selam olsun. 28 Şubatlar bu ülkede asla tekrar yaşanamayacak. Sadece inançlı kimliğinden dolayı değil, başka kimliklerinden dolayı, Kürt, Alevi, Ermeni, gayrimüslim kimliğinden dolayı, diğer alt kimliklerinden dolayı kimse ayrımcılık görmesin diye biz burada mücadele vereceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :