28. Arap Birliği Zirvesi'ne doğru

28. Arap Birliği Zirvesi'ne doğru

Filistinli sivil toplum kuruluşları, Arap Birliği Zirvesi'ne katılacak liderleri, İsrail'e yaptırım uygulamak için tedbir almaya çağırdı

GAZZE (AA) - Filistin Sivil Toplum Kuruluşları Ağı, yarın Ürdün'de düzenlenecek Arap Birliği Zirvesi'ne katılacak liderlere, İsrail'e yaptırım uygulanması için tedbir alma çağrısında bulundu.

133 kuruluşu bünyesinde barındıran ağ tarafından Arap Birliği Zirvesi'ne yöneltilen mesajda, "İsrail'e yaptırım uygulanması için tedbir almanın ve bunları İsrail ve özellikle ABD yönetimi gibi ona destek veren makamlarla ilişkilerde uygulamanın zamanı geldi." ifadesi kullanıldı.

Hala Arap dünyasının bir numaralı sorunlarından olan Filistin meselesine iadei itibarda bulunulmasının gerektiğinin vurgulandığı mesajda, Arap liderlerin, diplomatik, siyasi ve uluslararası hukuk alanlarında İsrail'e baskı uygulanması yönünde hareket edeceği umudunun taşındığı aktarıldı.

Zirvede Filistin halkının, Birleşmiş Milletler'in (BM) aldığı kararlardan ve uluslararası insani hukuktan doğan haklarına bağlı kalınmasının gerekliliği üzerinde durulan mesajda, Arapların Hamas ile Fetih arasında uzlaşının sağlanması konusunda oynayacağı rolün önemine işaret edildi.

28. Arap Birliği Zirvesi'nin 29 Mart'ta başlaması bekleniyor. Yemen'in ülkede yaşanan savaş nedeniyle zirveye ev sahipliği yapamayacağını duyurmasının ardından zirvenin Ürdün'de düzenlenmesine karar verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler