27 Mayıs Askeri Darbesinin 55. Yılı

27 Mayıs Askeri Darbesinin 55. Yılı

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: "Dünyada darbeyi bayram ilan eden maalesef tek ülke Türkiye olmuştur. 1963'ten 1980'e kadar tam 17 yıl bu ülkede cinayet, bayram olarak kutlandı"

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 27 Mayıs askeri darbesinin bir cinayet olduğunu belirterek "Dünyada darbeyi bayram ilan eden maalesef tek ülke Türkiye olmuştur. 1963'ten 1980'e kadar tam 17 yıl bu ülkede cinayet, bayram olarak kutlandı" dedi. 

Seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret eden Selçuk Özdağ, 27 Mayıs askeri darbesinin 55. yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, darbeci ve vesayetçi rejim anlayışının emellerine ulaşmak için siyasetçileri hedef tahtası yaptıklarını belirtti. 

Darbeyi bayram ilan eden tek partinin CHP olduğunu söyleyen Özdağ, “Bugün emek, halk ve demokrasi nutukları atanlar 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından 3 Nisan 1963’te, 27 Mayıs Hürriyet ve Anayasa Bayramı ilan edilmiştir. O dönem iktidarda İnönü’nün ikinci koalisyonu, Cumhuriyet'in de 27. Hükümeti var. Yani, CHP Genel Başkanı İsmet İnönü Başbakan. Darbeyi 'Bayram' ilan eden parti ise CHP’dir. Bu nedenle darbelerle Türkiye’yi karanlık günlere teslim edenlerin demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden bahsetmeleri inandırıcı değildir" dedi.

Özdağ, başta 27 Mayıs askeri darbesi olmak üzere tüm darbelerde CHP zihniyetinin görüldüğünü savunarak, şunları kaydetti:

"Ucuz yollu iktidara ulaşmanın adıydı bu. Özellikle 27 Mayıs öncesi Menderes ve arkadaşları Türkiye'de büyük hamleler yapmışlar, bu hamleler hem ekonomi, hem demokratik hem de hukuki anlamda hamlelerdi. Menderes ve arkadaşlarına yapılanlar ciddi bir demokrasi ayıbıydı. O günkü darbenin arkasında CHP'li bazı milletvekillerinin, CHP'ye gönülden bağlı bazı cuntacı askerlerin yine CHP'ye bağlı bazı aydınların, gazete patronlarının olduğunu gözlemliyoruz. Bunların hepsi millet iradesinin üzerine ipotek koymak isteyen kişilerdi. Darbeyi bayram eden maalesef tek ülke Türkiye olmuştur. 1963-1980, 17 yıl bu ülkede cinayet 'bayram' olarak kutlandı. Milli Bayramlardan biriydi. Okullar ve bütün resmi daireler tatil edilir, meydanlarda 'kazanımlar' adına nutuk atılırdı."

Özdağ, darbeleri yapanların, adlarının verildiği okullardan, caddelerden ve diğer kamu kurumlarından teker teker silindiğini, idam edilen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve diğer demokrasi şehitlerinin isimlerinin yaşatıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı