27 Mayıs Askeri Darbesinin 55. Yılı

27 Mayıs Askeri Darbesinin 55. Yılı

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: - "27 Mayıs, CHP ve medya destekli bir darbeydi"- "Bu millete o acılı günü yıllarca bayram olarak kutlattılar. İnadına kutlattılar"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 27 Mayıs askeri darbesiyle milletin adamının, milletin elinden alındığını iddia ederek, "27 Mayıs, CHP ve medya destekli bir darbeydi" dedi. 

Ünal, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ve partililerle, seçim çalışmaları kapsamında, Karacaoğlan Mahallesi'nde esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Bir soru üzerine, 27 Mayıs askeri darbesinin 55. yılına ilişkin değerlendirmede bulunan Ünal, milletin 27 Mayıs'ı hiç unutmadığını ve unutmayacağını belirterek,  27 Mayıs'ı milletin sandıkta tecelli eden iradesinin gasp edildiği gün olarak nitelendirdi.

Mahir Ünal, "27 Mayıs, CHP ve medya destekli bir darbeydi. Bu millet kendi adamını ve bugün hala hatırladığında burnunun direği sızlatan Adnan Menderes'i 27 Mayıs darbesiyle birlikte kaybetti. Milletin adamını milletin elinden aldılar ve 2 de bakan idam edildi. Yetmedi o günü bayram ilan ettiler, bu millete o acılı günü yıllarca bayram olarak kutlattılar. İnadına kutlattılar. Şimdi bugün tamda 7 Haziran seçimlerinin öncesinde buradan aziz milletime seslenmek istiyorum; sandıkta tecelli eden senin iradendir. Bu aziz millet bundan sonra sahip çıkacaktır" diye konuştu.

Ünal, bu ülkede bir daha 27 Mayıslar, 12 Martlar ve 12 Eylüllerin yaşanmayacağını ifade ederek, "Allah'tan bu millete bir daha 27 Mayıslar yaşatmamasını temenni ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı