250 bin kişiye kötü haber

250 bin kişiye kötü haber

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, internet fenomenleri ve sosyal medya kullanıcılarının elde ettiği gelirleri beyan etmeyen 250 bin kişi üzerinde detaylı çalışma başlattıklarını duyurdu.

Elektronik Ödemeler Dikkat Çekiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçaklarını önlemek adına banka kartları, kredi kartları ve sanal kartlar üzerinden yapılan elektronik ödemeleri yakından incelemeye aldı. Bakan Şimşek, bu kapsamda ödeme kayıtlarından hareketle 250 bin mükellefin analize tabi tutulduğunu belirtti.

Sosyal Medya Gelirleri Gözetim Altında

Bakan Şimşek, özellikle sosyal medya fenomenleri olmak üzere Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi platformlardan gelir elde edip beyan etmeyenlerin takibe alındığını açıkladı. Analizlerin genişletildiği belirtilerek, sosyal medya uygulamaları üzerinden gelir elde eden birçok kişinin tespit edildiği ifade edildi.

KDV Denetimleri Sürüyor

Bakan Şimşek, KDV oran denetimlerine odaklandıklarını ve özellikle restoran, kafe ve benzeri yerlerde yapılan satışları incelediklerini söyledi. Yapılan denetimler sonucunda KDV matrah farkları tespit edilen binlerce mükellefin analiz edildiğini ifade etti. Şimşek, vergi adaletinin iyileştirilmesine yönelik bu çalışmaların vergi ödemeyenlerin üzerine gitmek adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Vergi Adaletine Katkı Sağlanıyor

Bakan Şimşek, yürütülen çalışmaların vergi adaletini sağlama noktasında önemli bir adım olduğunu belirterek, vergi kayıp ve kaçağının önüne geçilmesi için saha denetimleri ve elektronik uygulamaların yoğunlaştığını ifade etti. Vergi ödemeyenlerin üzerine kararlılıkla gittiklerini vurgulayan Bakan Şimşek, mükelleflerin uyumsuzluklarının giderilmesi için bilgilendirme ve rehberlik çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.