24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- " En kritik zamanda Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımızın ve silahlı kuvvetlerimizin darbe karşıtı komutanlarının sesi olan basınımız, yayınlarıyla darbecilerin gücünü zayıflatmış, h

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, " En kritik zamanda Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımızın ve silahlı kuvvetlerimizin darbe karşıtı komutanlarının sesi olan basınımız, yayınlarıyla darbecilerin gücünü zayıflatmış, halka demokrasi direnişinde cesaret vermiş ve tüm dünyaya örnek olacak bir yayıncılığa imza atmıştır." ifadesini kullandı.

Tüfenkci, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, gelişmiş demokrasilerde, bağımsız medya kuruluşlarının varlığının sahip oldukları siyasal, toplumsal, kamusal, ekonomik ve kültürel işlevleri dolayısıyla vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Toplumun habere, bilgiye ve fikre ulaşmasını, haberin derlenmesini ve yayılmasını sağlayan basın yayın organlarının, kamuoyu oluşturmak ve kamu vicdanının sesi olmak gibi hayati bir görevi yerine getirdiğine işaret eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Halkın gören gözü, duyan kulağı ve konuşan dili konumunda olan basın, halkın duyuramadığı sesleri daha da güçlendirerek hedef kitlelere ulaştırmak görevini üstlenmiştir. Bu yönüyle toplum adına denetleme işlevini de yerine getiren basın yayın kuruluşları, demokrasinin dayandığı temel güçlerden biridir.

Basın-yayın organlarının varlığı toplumun her alanı için gereklidir. Nitekim bunu 15 Temmuz gecesinde de açık bir şekilde gördük. Darbe kalkışmasının yaşandığı saatlerde, hangi ideolojide hangi görüşte olursa olsun Türk basını demokrasisine sahip çıkmak adına her türlü tehdide karşı tek yürek olmuş, darbecilere karşı yayınlarını sürdürmüştür. En kritik zamanda Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımızın ve silahlı kuvvetlerimizin darbe karşıtı komutanlarının sesi olan basınımız, yayınlarıyla darbecilerin gücünü zayıflatmış, halka demokrasi direnişinde cesaret vermiş ve tüm dünyaya örnek olacak bir yayıncılığa imza atmıştır.

Bu vesileyle yerel ve ulusal tüm basın yayın organlarımıza ve basın mensuplarımıza demokrasiye verdikleri destekten, özverili ve cesur yayınlarından dolayı teşekkür ediyor, tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :