24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

DSP Genel Başkanı Aksakal:- "Öğretmenlik, yaşamın en kutsal mesleklerinin başında gelir. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyen bir anlayışın mensupları olarak, 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyen bir liderin de öğrenc

ANKARA (AA) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, öğretmenliğin en kutsal mesleklerin başında geldiğini belirterek, "'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyen bir anlayışın mensupları olarak, 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyen bir liderin de öğrencileriyiz." ifadesini kullandı.

Aksakal, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Öğretmenliğin en kutsal mesleklerin başında geldiğini belirten Aksakal, mesajında şunları kaydetti:

"'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyen bir anlayışın mensupları olarak, 'Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyen bir liderin de öğrencileriyiz. Evrensel düşünüp yerele uygulayabilen, sorgulayan, yorumlayan, onurunu koruyan ve haklarını savunabilen, üzerinde yaşadıkları bu toprakları atalarından miras 'kutsal bir emanet' olarak bilen, 'Tam Bağımsız Türkiye' idealini iliklerine kadar hissetmiş bir nesil yetiştirmek Demokratik Sol Parti olarak hedefimizdir. Böyle bir nesil yetiştirme idealinde olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :