24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Milli Eğitim Bakanlığınca, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlere akşam yemeği verildi- Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem:- "Öğretmenlerimizin niteliğinin yükseltilmesi ve çalışma koşullarının, özlük haklarının daha da iyileşt

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Öğretmenlerimizin niteliğinin yükseltilmesi ve çalışma koşullarının, özlük haklarının daha da iyileştirilmesi büyük önem ve öncelik verdiğimiz hususların başında geliyor." dedi.

Erdem, Milli Eğitim Bakanlığınca, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlere verilen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin toplum için çok önemli ve anlamlı olduğunu ifade etti.

Öğretmenlere duyulan güvenin hiçbir meslek mensubunun hayal edemeyeceği kadar yüksek olduğunu kaydeden Erdem, öğretmenlerin anne ve babalar kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber olduğunu belirtti.

"Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir dine, öğretmenliği peygamber mesleği olarak görmüş bir kültüre sahibiz." ifadesini kullanan Erdem, bakanlık olarak hedeflerinin eğitimin tüm bileşenlerinde niteliği yükseltmek olduğunu söyledi.

Erdem, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimizin niteliğinin yükseltilmesi ve çalışma koşullarının, özlük haklarının daha da iyileştirilmesi büyük önem ve öncelik verdiğimiz hususların başında geliyor. Son 15 yılda öğretmenlerimizin gelir düzeylerini yükseltmek, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla kaynaklarımız ve imkanlarımız ölçüsünde, bazen imkanlarımızı da zorlayarak önemli iyileştirmeler gerçekleştirdik ve bundan sonra da bunun gayreti içinde olacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler